Sport

Nogomet, Copa America

Tevez ostaje bez poziva u reprezentaciju?

Tevez ostaje bez poziva u reprezentaciju?

Carlos Tevez, 27-godišnji napadač Manchester Cityja, mogao bi ostati bez poziva argentinskog izbornika Sergija Batiste za nastup na Copa Americi, kojem je baš Argentina domaćin od 1. do 24. srpnja

Tevezovo izostavljanje na Južnoameričkom nogometnom prvenstvu na neki je način najavio sam Batista:

- Znam da je Carlos Tevez veliki i iskusan igrač koji iza sebe ima dva svjetska prvenstva. No, moj prvi broj 9 je Leo Messi, koji će igrati na toj poziciji. Imam i Gonzala Higuaina u vidu za tu opciju - rekao je Batista.

Znajući za običaje argentinskih izbornika da ne pozivaju više od dvojice nogometaša za istu poziciju, Batista je zapravo rekao kako su Messi i Higuain u njegovoj hijerarhiji ispred Teveza, koji će, po svemu sudeći, imati slobodno ljeto, barem što se tiče obveza u reprezentaciji. Baš u isto vrijeme je Tevez istaknuo kako još uvijek ne zna hoće li ostati u Manchester Cityju. U tom je klubu usred još uvijek tekuće sezone prvo podnio, a potom i povukao zahtjev za transferom.

Objasnio je Tevez kako će njegova klupska budućnost prvenstveno odlučiti o dogovoru s obitelji:

- Bit će to privatna, a ne profesionalna odluka - rekao je Tevez.

No, vratimo se argentinskoj reprezentaciji, koja će 20. lipnja ugostiti Albaniju na River Plateovom stadionu Monumental. Bit će to posljednja provjera ''gauča'' uoči Copa Americe.

- Albanija je 50. na FIFA-inoj rang-ljestvici. Dakle, bit će to idealna priprema za nas - veli Batista, koji bi, kako se očekuje, u toj utakmici u momčad trebao postaviti Messija i ostale najbolje argentinske reprezentativce.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.