Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Porto slavio u finalu Europa lige!

Porto slavio u finalu Europa lige!

Nogometaši Porta pobjednici su ovosezonskog natjecanja u Europa ligi. Na Stadionu Aviva u Dublinu pobijedili su u finalu portugalskog rivala Bragu 1-0

Na fantastično ubacivanje sunarodnjaka Fredyja Guarina s desne strane čudesni je kolumbijski centarfor Porta Radamel Falcao zabio glavom u 44. minuti utakmice. Bio je to njegov 17. ovosezonski pogodak u natjecanju, te 38. ukupno u službenim nastupima za portugalsku momčad, koja je osvojila drugi naslov u sezoni nakon nacionalnog prvenstva.

Porto je u Dublinu bio za nijansu uvjerljivija momčad. Češće su igrači Andrea Villasa-Boasa prijetili suparničkom 16-ercu, više držali loptu u posjedu i većinom kontrolirali utakmicu.

Za Bragu je najbolju priliku propustio Mossoro, napadač kojeg je trener Domingos Paciencia uveo u igru na početku drugog poluvremena. Već u 46. minuti Mossoro je oteo loptu Portovu stoperu i sam izbio pred vratara Heltona, koji mu je udarac u okvir gola maestralno obranio nogama.

Porto je osvojio ukupno četvrti europski trofej u povijesti i prvi nakon Lige prvaka 2004. godine. Drugi je put isti klub trijumfirao u Europa ligi. U tadašnjem Kupu UEFA-e Porto je pod vodstvom Josea Mourinha slavio 2003. godine. U vitrinama Portugalci imaju još i naslov europskih prvaka iz 1987. godine.

Europa liga, finale:

Porto - Braga 1-0 (Falcao 44)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.