Sport

Plivanje, PK Jadera

Leo Bavdek na dva međunarodna mitinga osvojio čak šet medalja

Leo Bavdek na dva međunarodna mitinga osvojio čak šet medalja

Četri zlata i dva srebra

PK Jadera je ovaj vikend nastupio na dva međunarodna mitinga u subotu na 1. Međunarodnom mitingu vodenog lava - Grifon kup u Varaždinskim toplicama i u nedjelju u Rijeci na 24 Međunarodnom mitingu "Primorje 2011.-Sv. Vid".

Klub je na oba natjecanja predstavljao Leo Bavdek te još jednom odlično obranio boje svog kluba i sa šest medalja osvojenih u dva dana dokazao da sistematski rad i redovni treninzi daju rezultate.

U subotu 11. lipnja u organizaciji PK Varaždinske toplice na vanjskom 50 m bazenu održan je 1. Međunarodni miting vodenog lava - Grifon kup.

U konkurenciji od 363 natjecatelja iz 15 klubova Hrvatske i Slovenije kroz dva dijela mitinga Leo Bavdek je imao fantastične nastupe te je u sve četiri isplivane discipline osvojio zlatne medalje. Na ovom natjecanju je najveći napredak pokazao u disciplini 50m slobodno gdje je svoj rezultat popravio za 2 sekunde te do zlata doplivao za 29.79, u disciplini 100m slobodno je također popravio svoje osobno vrijeme.

U nedjelju 12. lipnja u organizaciji PK Primorje CO održan je 24. Međunarodni miting "Primorje 2011.- Sv. Vid". Uvijek popularno natjecanje za plivače mlađih dobnih kategorija i ove je sezone okupilo veliki broj natjecatelja u dva dijela programa. U izuzetno jakoj konkurenciji od 515 natjecatelja iz 28 klubova Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine Leo Bavdek je doplivao do dvije srebrne medalje u disciplinama 50m i 100m slobodno, te je ponovo popravio svoj rezultat na 100m slobodno na 1:03.45 što nije bilo očekivano s obzirom da je dan prije nastupio u Varaždinskim toplicama.  

OTVORENA SPLITSKA LIGA ZA ML. KADETE I POČETNIKE 2 KOLO   

U subotu 11. lipnja PK Jadera je sa 24 natjecatelja nastupio u 2. kolu otvorene splitske lige za mlađe kadete i početnike. U konkurenciji 8 dalmatinskih klubova i 247 plivača najmlađi natjecatelji Jadere su stekli još jedno vrijedno iskustvo te pokazali odličan napredak i popravili svoje rezultate.

Na ovom natjecanju su osvojili tri medalje i to sve tri u disciplini 50m leptir a osvojili su ih: Elena Šušterić koja je do srebrne medalje doplivala za 48.26, Tonka Krstić je osvojila broncu sa vremenom 54.83 i Mateo Škalec koji je također osvojio broncu sa vremenom 48.03.

Od ostalih natjecatelja među prvih 10 su se plasirali: Petra Rudić, Mia Molnar, Ante Šikić, Sara Radman, Nika Sipina, Nikita Baraba, Ante Nižić, Andrija Smolić, Anđela Oštrić, Stipe Medić i Renato Govorčin.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.