Sport

Tenis, Wimbledon

Kvitova: Nervoza me tresla, ali na sreću nije utjecala na igru

Kvitova: Nervoza me tresla, ali na sreću nije utjecala na igru

U subotu je u Wimbledonu bilo češkog slavlja. Petra Kvitova, 21-godišnja tenisačica, osvojila je svoj prvi Grand Slam turnir u karijeri. U finalu je pobijedila Mariju Šarapovu sa 6-3, 6-4, nakon 85 minuta igre.

Briljantna je bila Kvitova u finalu. Vodila je igru i diktirala tempo od samog početka, te zasluženo osvojila ono što su joj mnogi prognozirali da će se dogoditi. Sa 21 godinom je postala najmlađa pobjednica Wimbledona od 2004. godine kada je sa 17 godina trijumfirala baš njena današnja suparnica - Šarapova.

- Možda nije izgledalo, ali me tresla nervoza. Sva sreća pa nije utjecalo na moju igru - kroz smijeh je bilo što nakon pobjede komentirala Kvitova, koja je u Wimbledon došla kao osma igračica na svijetu.

- Znala sam da mogu osvojiti ovaj turnir. I ove, i prošle godine, ali se evo dogodilo sada. Stvarno mi je jedini fokus bio da budem usredotočena na svaki idući poen. Samo sam na to mislila i uspjelo mi je. Nemam riječi, stvarno mi je teško govoriti u ovom trenutku dok sam pobjednica, a pogled mi pada na svečanu ložu i vidim koje su sve velikanke ovog sporta to učinile prije mene - rekla je Kvitova.

Šarapova nakon meča nije izgledala toliko utučenom.

- Jedna mora dobiti, druga izgubiti. To je cijela bit, a Kvitova je bila danas bolja od mene. Meni ostaje povratak. U ovom slučaju željet ću ga još više jer iduće godine dolazim uzeti trofej kojem sam se i ove godine nadala - rekla je plavokosa Ruskinja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.