Sport

Jedrenje

EP u jedrenju: Stipanović zlatni, Mihelić srebrna

EP u jedrenju: Stipanović zlatni, Mihelić srebrna

Prvi tjedan Europskog prvenstva za Hrvatsku je prošao sa stopostotnim učinkom, u obje discipline u kojima su nastupili, naši su jedriličari uzeli odličje.

Drugu godinu zaredom Tonči Stipanović je europski prvak u klasi Laser.

- Jako sam sretan, nisam točno znao što očekivati, nadao sam se da ću biti među prva tri, međutim uspio sam ponoviti lanjski uspjeh. Od prvog dana išlo je dobro, bili su uvjeti u kojima sam se dobro osjećao. Danas sam na startu plova za odličja odlučio ne riskirati, nisam htio da mi se dogodi prijestup i stoga sam startao malo konzervativnije, međutim bez obzira na to, odjedrio sam odlično, naročito prvu krmu, nakon koje sam sve više napredovao i stvarao sve veću prednost i pobijedio - ispričao je novi/stari europski prvak.

Milan Vujasinović je zauzeo također izvrsno četvrto mjesto, dok je Ivan Taritaš deveti.

Tina Mihelić na pobjedničko se postolje u Laser Radialu popela treću godinu zaredom! Dvije godine zlatna, ovoga puta srebrna.

- Ne bunim se na srebro, bilo je stvarno napeto. Cilj mi je bio osvojiti medalju, čini mi se samo da sam malo preopušteno ušla u regatu, dobila sam dva penala i tu sam izgubila nešto bodova. Da nije bilo tako, danas bi u plov za odličja ušla s istim bodovima kao Belgijanka i bilo bi sigurno drugačije. No, medalja je tu oko vrata, treću godinu zaredom - rekla je zadovoljna Tina.

Tina i Tonči su već u subotu u Hrvatskoj. Ujutro u 8.30 slijeću u splitsku zračnu luku. Fešta u JK Mornar, matičnom klubu Tončija Stipanovića, u subotu je navečer, u čuvenom Kutiću, dok Tinin klub, JK Labud, čeka još ishod EP-a za klasu Finn koja se jedri u drugom tjednu Helsinkija. Nadaju se da će imati razloga za dvostruko slavlje, te da će Ivan Kljaković Gašpić, odnedavno član njihovog kluba, također donijeti medalju.

U petak su startali i 49er-i. Pavle Kostov i Petar Cupać su imali šarolik dan, od sredine flote, preko diskvalifikacije radi preuranjenog starta, do pobjede u trećem plovu dana. Nakon tri plova su na 19. mjestu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.