Sport

Nogomet, Prijateljska utakmica

Zbog nereda u Londonu otkazana utakmica Engleska-Nizozemska

Zbog nereda u Londonu otkazana utakmica Engleska-Nizozemska

Engleski nogometni savez (FA) donio je odluku o otkazivanju prijateljske utakmice između Engleske i Nizozemske koja se trebala odigrati u srijedu na Wembleyju, a za koju je rasprodano 70.000 ulaznica.

Razlog tomu su, naravno, neredi koji vladaju na ulicama Londona posljednjih dana.

"Sa žaljenjem javljamo da je sutrašnja prijateljska utakmica protiv Nizozemske na Wembleyju otkazana", stoji među ostalim u priopćenju FA-a.

Odluka je donesena prije nego li je nizozemska reprezentacija otputovala za London.

"Neredi u Londonu toliko su velikih razmjera da je sva policija usmjerena na njih. S obzirom da tako veliki događaj kao što je internacionalna utakmica na Wembleyju zahtjeva prisutnost policije, odlučeno je da se ona neće igrati", stoji u priopćenju Nizozemskog nogometnog saveza.

Podsjećamo, neredi u Londonu traju treću uzastopnu noć. Izazvala ih je smrt vozača taksija Marka Duggana, koji je u četvrtak ubijen u razmjeni vatre s policijom. Sve je počelo kao mirni prosvjed, ali stanje je ubrzo izmaklo nadzoru, najžešći prosvjednici napali su policiju, a počeli su palež i pljačka.

Putem Twittera na prestanak nereda apelirao je Wayne Rooney, dok je njegov klupski i reprezentativni suigrač Rio Ferdinand postavio pitanje treba li se pozvati vojska da smiri stanje na ulicama engleske prijestolnice.

Osim otkazivanja prijateljske utakmice Engleske i Nizozemske u Londonu su odgođene i tri utakmice Carling Cupa (West Ham-Aldershot, Charlton-Reading, Crystal Palace-Crawley) predviđene za utorak, kao i svi veći javni događaji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.