Sport

Tenis

WTA Cincinnati: Martić preko Vesnine u 2. kolo

WTA Cincinnati: Martić preko Vesnine u 2. kolo

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo velikog WTA turnira koji se održava u Cincinnatiju. Nakon što je prošla kvalifikacije 72. igračica svijeta je u 1. kolu glavnog turnira izbacila Ruskinju Jelenu Vesninu.

Naša je tenisačica slavila nakon dva sata i osam minuta igre sa 3-6, 7-6(5), 6-0 u prvom dvoboju u karijeri protiv 25-godišnje Ruskinje, trenutno 43. igračice WTA-ove ljestvice. Martić je bila u prilično teškoj poziciji, ali se uspjela izvući i na kraju doći do pobjede kojom je potvrdila dobru formu na sjevernoameričkom betonu. Prošli je tjedan, podsjetimo, također prošla kvalifikacije i prvo kolo na velikom WTA turniru u Torontu.

Vesnina je već u prvom gemu napravila break, a još jednom je oduzela servis našoj tenisačici u devetom gemu čime je i osvojila prvi set. I u drugom je nastavila u istom ritmu, brzo je povela s 3-0 uz jedan obrat, ali tada je krenuo povratak 20-godišnje Dućanke.

Vratila je break u petom gemu i odvela set do tie-breaka u kojem se pokazala uspješnijom. Vesnina se od toga više nije oporavila i hrvatska je tenisačica s tri obrata u odlučujućem setu došla do vrijedne pobjede.

WTA Cincinnati, 1. kolo:

Martić - Vesnina 3-6, 7-6(5), 6-0


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.