Sport

Nogometni mercato

Borussia odbila Arsenalovu ponudu za Götzea, Wenger dovodi Mertesackera?

Borussia odbila Arsenalovu ponudu za Götzea, Wenger dovodi Mertesackera?

Arsenal nije uspio u svoje redove dovesti devetnaestogodišnjeg njemačkog reprezentativca Maria Götzea, veznog igrača dortmundske Borussije.

"Topnici" su jedan od najvećih klubova zainteresiranih za dovođenje mladog Nijemca čija se vrijednost procjenjuje na 30 milijuna eura, no neobjavljena ponuda Arsenala glatko je odbijena iz redova njemačkog prvaka.

Postoje i špekulacije kako bi njemačkog "wunderkinda" u svojim redovima rado vidio i menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson, no agent mladog Götzea, Volker Struth, odbio je svaku priču o Mariejvu transferu.

- Mario i cijela njegova obitelj složni su oko njegova ostanka u Dortmundu. Svi se slažu kako je još dovoljno mlad, i kako će biti prilika i u nastavku njegove karijere da ostvari tranfer u inozemstvo. Sa sigurnošću možemo tvrditi da Mario u ovom prijelaznom roku ne ide nikamo, i da mu ugovor traje još dvije godine te će ga u Borussiji ispuniti do kraja. Što će biti za dvije godine ovisi samo o njemu i njegovim prezentacijama na terenu - rekao je Struth.

Njemačka sportska informativna agencija SID, kao i francuski sportski dnevnik L'Equipe, pišu da će Wenger zato uspjeti realizirati transfer 26-godišnjeg stopera Werdera i njemačke reprezentacije Pera Mertesackera. Još bi danas, prema navodima SID-a, Mertesacker trebao doputovati u London na medicinski pregled i potpisati ugovor. Werder bi za njega inkasirao oko 11 milijuna eura odštete.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.