Sport

Nogomet, Premiership

Torres bi mogao na led i kod Villas-Boasa

Torres bi mogao na led i kod Villas-Boasa

Menadžer nogometaša Chelseaja, 33-godišnji portugalski stručnjak Andre Villas-Boas, najavio je da će još neko vrijeme ustrajan čekati na golgeterski učinak Fernanda Torresa.

U nedavnoj kvalifikacijskoj pobjedi za Euro španjolske reprezentacije protiv Lihtenštajna 6-0, izbornik španjolskih nogometaša Vicente del Bosque ostavio je Fernanda Torresa sjediti na tribinama. Alvaro Negredo, koji je zauzeo mjesto u prvom sastavu, iskoristio je tu šansu i zabio dva gola.

- Torres je golgeter i mora početi redovito zabijati, pa će opet izbiti u prvi plan - objasnio je Del Bosque.

Velikih problema s Torresovom realizacijom ima i Chelsea. Španjolski napadač je zabio samo jedan jedini gol za momčad sa Stamford Bridgea otkad joj je pristupio u siječnju iz Liverpoola u transferu vrijednom 50 milijuna funti.

- Torres nije izgubio svoj talent jer je zabio samo jedan gol u 21 utakmici. On talent i dalje ima, jedino je sporno kada će vratiti povjerenje. To dolazi s treninzima i s vremenom. Moramo ustrajno čekati kada će opet početi zabijati - veli Villas-Boas.

No, onda je ponudio vrlo zanimljiv nastavak.

- Ipak, naše čekanje na Torresa ne smije kompromitirati momčad. U trenutku kada se to dogodi, stat ćemo odmah tome na kraj!

Poruka je dovoljno jasna. Villas-Boas ne kani još dugo čekati Torresa, pogotovo ukoliko izostanu dobri rezultati. Zasad je Chelsea u prva tri nastupa u prvenstvu osvojio sedam bodova.

- Ja ne biram igrače za prvi sastav za cijelu sezonu, već samo za prvu sljedeću utakmicu. Fernando je dosad počinjao u sve tri utakmice u prvensvu, dok je Didier Drogba ulazio s klupe. Odluke donosim na osnovi onoga što vidim. Ako vidim da netko nije za prvi sastav, nemam problema izbaciti ga iz njega!

Torres će zasad ipak zadržati mjesto u prvom sastavu. Didier Drogba je ionako protiv Norwicha krajem kolovoza, u prethodnoj prvenstvenoj rundi, zaradio potres mozga, zbog kojeg još nije spreman za igru. Stoga neće konkurirati za subotnje gostovanje kod Sunderlanda.

- Prvih nekoliko dana nakon toga osjećao je velike bolove. Mora dobiti zeleno svjetlo od liječnika prije punog povratka treninzima. Moramo biti sigurni da se potpuno oporavio prije povratka u momčad. Nastojat ćemo ga svakako osposobiti za utakmicu protiv Manchester Uniteda u prvenstvu. No, Sunderland će propustiti, a vjerojatno i ogled protiv Bayer Leverkusena u Ligi prvaka - raportirao je menadžer Chelseaja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.