Sport

Nogomet, 1. HNL

Hajduk u drugom poluvremenu slomio otpor Slavena

Hajduk u drugom poluvremenu slomio otpor Slavena

Hajduk je u posljednjoj utakmici devetoga kola HNL-a svladao Slaven Belupo rezultatom 4-1 i vratio se na drugo mjesto ljestvice. Gosti su poveli preko Glavice, a utakmicu su okrenuli Tomasov, Anas Sharbini i Lendrić.

Oko 10 tisuća ljudi skupilo se na Poljudu pogledati derbi kola. No, nije dobro počelo za domaćine, već u devetoj minuti Slaven je šokirao Splićane. Mujanović je probio desnu stranu i vratio za Glavicu koji matira Subašića za 1:0. Slaven je nakon toga imao još jednu priliku u režiji istih igrača, no glava Glavice nije bila precizna.

Hajduk se nakon 20 minuta razbudio i pritisnuo goste iz Koprivnice. Prvo je tukao Anas pa Lima nakon slobodnjaka i onda Tomasov, no Rodić je uspio to obraniti. Hajduk je nastavio s napadima i obrana Slavena je morala popustiti. Dogodilo se to u 29. minuti kada je Tomasov izjednačio vrlo lijepim golom. Anas mu je vratio loptu, a Zadranin je desnom nogom pogodio gornji kut vrata.

Drugi dio počeo je bakljadom Torcide koja je danas pokaza transparent podrške Veljku Mariću koji je u Beogradu osuđen na 12 godina zatvora. "Kako očekivati da pravde bude, kad nam herojima agresori sude?", upitali su se Torcidaši.

Krasimir Balakov je u drugom dijelu umjesto Kukoča i Ahmada uveo Lendrića koji mu se odužio pogotkom i povratnika Vukušića kojem je to bio prvi nastup nakon više od mjesec i pol dana zbog ozljede.

Hajduk okreće utakmicu u 63. minuti preko Anas Sharbinija i Slavenovog vratara Rodića. Mlađi Sharbini je tukao s vrha šesnaesterca, iskosa u bliži golmanov kut. Nije to bio poseban udarac, po zemlji i Rodić je bio na lopti, a onda je propustio u mrežu. Slaven se do toga trenutka držao vrlo dobro, no nakon drugog pogotka se raspao.

Anas je u 74. minuti dao visoku loptu za Vukušića, a ona je prevarila Rodića i odbila se do Lendrića. Mladi napadač je išao sam na prazna vrata, ali ga s leđa ruši Pilipović. Sudac Vučemilović je opravdano pokazao na bijelu točku, a igrača Belupa poslao u svlačionicu. Loptu je na 11 metara stavio Vukušić, no njegov udarac je obranio Rodić i tako se iskupio za pogrešku kod drugoga gola.

No, bila je to slaba utjeha Belupu. Samo nekoliko minuta kasnije Lendrić skače, glavom pogađa za 3:1 i rješenje utakmice. Konačnih 4:1 postavio je Vukušić u 87. koji se unatoč promašenom jedanaestercu upisao u strijelce.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.