Sport

Nogomet, Liga prvaka

Zabaleta: Tevez je jednostavno odbio igrati

Zabaleta: Tevez je jednostavno odbio igrati

Obrambeni nogometaš Manchester Cityja Pablo Zabaleta, koji je sjedio odmah do Carlosa Teveza u vrijeme kada je ovaj odbio ući u igru protiv Bayerna (poraz 2-0) u susretu 2. kola skupine A Lige prvaka, otkrio je da Argentinac jednostavno nije želio igrati.

Tevez je, nakon izjave menadžera Roberta Mancinija da je odbio igrati, tvrdio da je došlo do nesporazuma i da se osjećao loše te da zato nije ulazio u igru. Međutim, Zabaleta je za Daily Mirror otkrio da nije bilo nikakvog nesporazuma kako Argentinac tvrdi.

- Carlos jednostavno nije želio igrati. Svaki igrač ima drugačiji karakter i svjestan sam da nikome nikada nije lako kada mora sjediti na klupi, ali jednostavno nas je puno u momčadi i to je realnost - rekao je Zabaleta.

- Moramo pokušati pomoći Tevezu. On je za nas vrlo bitan igrač i shvaćam da mu je teško jer se ove sezone i nije naigrao. Ponekad je to, pogotovo za napadače, vrlo frustrirajuće. Sjedio sam pored njega, ali nisam vidio cijeli incident jer sam gledao utakmicu ili razgovarao s nekim kada se to događalo - veli Argentinac.

Nizozemac Nigel de Jong smatra da se ovakve situacije moraju što prije riješiti i da se ne smiju povlačiti po nekoliko tjedana kroz novine, a još manje kroz svlačionicu.

- Uvijek to morate brzo riješiti. Svi znaju što se kod nas događa jer smo mi Manchester City. Ali, ne smijemo dopustiti da nam to poremeti koncentraciju - rekao je De Jong.

- Nisam vidio cijeli događaj pa ne mogu objektivno prosuditi što se dogodilo. Međutim, takve se stvari događaju i u ostalim klubovima. Barcelona i Real također imaju problem s "viškom" kvalitetnih igrača koji su nezadovoljni sjedenjem na klupi. Jedina je razlika što je kod nas to isplivalo na površinu dok se njihovi problemi rješavaju iza očiju javnosti - smatra Nizozemac.

Izravni "krivac" zbog kojeg Tevez igra manje ove sezone je Sergio Agüero koji je ove sezone za "građane" u osam utakmica postigao isto toliko pogodaka.

- Mancini je menadžer i on donosi takve odluke. Jedino što mi možemo učiniti je prihvatiti iste - rekao je za The Sun Agüero.

- Carlos je odličan igrač, ali ne mogu mu ući u glavu da bih shvatio zašto ovo radi. Tužan sam zbog ove situacije. Istina, Carlos ne igra previše, ali tu su i drugi igrači koji ne igraju previše. Mancini i Tevez su dvojica odraslih ljudi i to moraju riješiti između sebe. Vidjet ćemo što će biti - zaključio je Kun Agüero.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.