Sport

Nogomet, Liga prvaka

Službeno: Lovren istegnuo ligament, otpao za Tursku

Službeno: Lovren istegnuo ligament, otpao za Tursku

Obrambeni nogometaš Lyona i hrvatske reprezentacije Dejan Lovren zbog ozljede koju je zadobio u dvoboju Lige prvaka protiv Real Madrida morat će pauzirati tri tjedna.

Dijagnostika kojoj se, magnetskom rezonancijom, podvrgnuo u četvrtak prijepodne pokazala je oštećenje kolateralnoga medijalnog ligamenta u lijevom koljenu. Ligament nije puknuo, ali je istegnut i Lovrenu će trebati oko tri tjedna pauze da bi ponovno mogao normalno trenirati. To znači da neće biti na raspolaganju izborniku Slavenu Biliću za utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Turske 11. i 15. ovog mjeseca.

Vijest je potvrdio glasnogovornik HNS-a Davor Gavran nakon što je s Lovrenom i Lyonovom liječničkom službom u prijepodnevnim satima četvrtka kontaktirao liječnik hrvatske reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević.

Lovren se s izbornikom Bilićem čuo još u srijedu navečer, samo tada nije mogao znati razmjere ozljede. Ono u što se sumnjalo, potvrđeno je iduće jutro.

Lovren je tako još jedan standardni prvotimac izgubljen za dvoboje s Turskom. Ranije su otpali Niko Kranjčar i Ivan Strinić, kao i Mladen Petrić.

Izbornik će uskoro odrediti zamjenu za Lyonova stopera.

Lovren se ozlijedio u prvom poluvremenu utakmice protiv Reala na Gerlandu, srazu četvrtog kola D-skupine Lige prvaka, u kojem su Madriđani slavili 2-0 pogocima Cristiana Ronalda.

Do ozljede je došlo u 30. minuti, kada je Hrvat jednom požrtvovnom obrambenom reakcijom spriječio udarac Angela di Marije. Nije mogao nastaviti utakmicu nakon što je u 37. minuti, zajedno sa suigračem Anthonyjem Reveillereom, blokirao udarac Cristiana Ronalda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.