Sport

Košarka, Euroliga

Euroliga: Popović solidan u uvjerljivom porazu Žalgirisa

Euroliga: Popović solidan u uvjerljivom porazu Žalgirisa

Košarkaši europskog prvaka Panathinaikosa su, nakon slabijeg prvog poluvremena, bez problema riješili litavski Žalgiris u posljednjoj utakmici skupine-B, 3. kola Eurolige.

Panathinaikos je u svojoj O.A.C.A. Areni pred 10 tisuća gledatelja sa 92-75 bio bolji od litavske momčadi Žalgiris za koju je hrvatski reprezentativac Marko Popović odigrao nepunih 19 minuta. Žalgiris je na poluvremenu čak i vodio 42-38, ali se to vodstvo vrlo brzo istopilo početkom treće četvrtine.

Grčki i europski prvak dobio je treću dionicu sa 13, a posljednju sa osam razlike za konačnih 92-75, i treću pobjedu u skupini iz isto toliko odigranih utakmica. Kod domaćina najefikasniji su bili Dimitris Diamantidis sa 16, Mike Batiste sa 14 i David Logan i Ian Vougioukas sa po 13 poena. Kod gostiju najefikasnije je po običaju bio NBA igrač Toronto Raptorsa Sonny Weems sa 21 ubačajem, dok je Popović uknjižio osam poena uz šut 1/3 za dva poena, 1/2 za tri i 3/3 sa crte za slobodna bacanja. Osim poena, Popović je i dva puta skočio za loptu, dva puta asistirao, dva puta gubio loptu, te ju jednom i ukrao.

Podsjetimo, riječ je o skupini B u kojoj se nalazi i hrvatski prvak Zagreb koji, baš kao i Žalgiris, imao omjer pobjeda i poraza 0-3.

Euroliga, 3. kolo, skupina B:

Panathinaikos - Žalgiris 92-75

Redoslijed: 1. Panathinaikos 3-0, 2. CSKA 3-0, 3. Unicaja 2-1, 4. Brose Basket 1-2, 5. Žalgiris 0-3, 6. Zagreb 0-3


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.