Sport

Hokej, EBEL

Medveščak slavio i peti put u nizu

Medveščak slavio i peti put u nizu

Hokejaši Medveščaka nastavljaju s fenomenalnim igrama, a večeras su na svom ledu uvjerljivo svladali i goste iz Villacha sa 7:1. Dvostruki strijelac bio je Ryan Kinasewich.

Hokejaši Medveščaka nastavljaju s fenomenalnim igrama, a večeras su na svom ledu uvjerljivo svladali i goste iz Villacha sa 7:1. Dvostruki strijelac bio je Ryan Kinasewich.

Put do pete uzastopne pobjede Zagrepčana započeo je, u posljednje vrijeme, vrlo efikasni Frank Banham u 7. minuti. Isključenje za goste zaradio je Slovenac Tomaž Razingar zbog spoticanja, a pred golom Bernharda Starkbauma najbolje se snašao Banham koji je snažnim udarcem svladao austrijskog reprezentativca.

Druga trećina započela je isključenjem Banhama, no hokejaši Medveščaka su, na čelu s odličnim Robertom Kristanom, bez većih problema uspjeli obraniti tog igrača manje. Nakon toga domaći ponovno preuzimaju igru u svoje ruke te stvaraju nekoliko odličnih prilika pred gostujućim golom, a gosti su se nekako uspjeli obraniti sve do 27. minute kada je povećanje vodstva nakon odličnog prodora donio Greg Day.

Sedam minuta kasnije vodstvo od 3:0 domaćima je donio Saša Pokulok, a samo minutu poslije na 4:0 povisuje Ryan Kinasewich koji je efektno završio akciju domaćih u kojoj je izbio sam pred Starkbauma. Trener gostiju, Mike Stewart, je odmah nakon ovog pogotka pozvao minutu odmora. Tako se u posljednjih 20 minuta ušlo s uvjerljivom prednošću Medvjeda od 4:0.

U 44. minuti gostujući braniči pogriješili su u jednom dodavanju, a pločicu je na plavoj liniji zaustavio David Brine te je potom sjajnom asistencijom uposlio Adama Naglića koji samo usmjerava pločicu u gol za visokih 5:0. Starkabauma je potom a na golu gostiju zamijenio Marco Wieser.

U 46. minuti gosti su uspjeli smanjiti preko Craiga Michaela, a potom su uslijedile i dvije tučnjave u kojoj su od domaćih igrača sudjelovali sjajni Rus Slava Truhno te Dario Kostović koji je danas vršio dužnost kapetana kod Medvjeda zbog izostanka Alana Letanga.

U 51. Brine povisuje na 6:1, a minutu poslije Kinasewich pogađa za konačnih 7:1 i svoj drugi pogodak na susretu. Tako je završila nova uvjerljiva predstava Medveščaka koji imaju niz od pet uzastopnih pobjeda.

Nakon dvotjedne reprezentativne stanke Medvjedi se u akciju vraćaju u gostima kod Jesenica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.