Sport

Košarka, Euroliga

Popović: Ljigavo je igrati bez publike

Popović: Ljigavo je igrati bez publike

Mula je vrhunski igrač na zalasku karijere i s velikim iskustvom, Kasun je u zenitu karijere kao i Simon. Ali ipak je sve tu krenulo od naše obrane, tvrdi Marko Popović nakon poraza od Zagreba

Marko Popović nikako nije mogao biti zadovoljan nakon poraza u Areni Zagreb protiv hrvatskog prvaka.

"Gubili smo 15 razlike u prvom poluvremenu pa smo to uspjeli smanjiti do kraja poluvremena. U nastavku smo krenuli dobro, ali mi cijelu sezonu igramo na refule", rekao je bek Žalgirisa, litavskog prvaka koji je i dalje prvi kandidat za četvrto mjesto u skupini C i plasman u Top 16, makar si je sad malo zakomplicirao situaciju.

"Ne treba još kalkulirati oko prolaska dalje", tvrdi Pop ali vjeruje da je Žalgiris puno bolja momčad nego što dosadašnji rezultati sugeriraju. "Mi na treninzima imamo odličnih rješenja i ja vjerujem u ovu ekipu. U obrani nekad izgledamo fenomenalno. Međutim ovoj dvojci NBA igrača (Lawson i Weems, op.a.) potrebna je adaptacija. Weems zna radit čuda, ali onda mu se dogodi ovakav jedan glupi pass na kraju."

Pa unatoč individualnoj kvaliteti, Žalgiris je izgubio od momčadi koja se do sada u Euroligi samo brukala.

"Nije to tako. Ta ista ekipa je razbila Zvezdu, tako da i oni imaju neku svoju kvalitetu. Ne mogu pljuvati po toj ekipi, ja sam s nekim momcima i igrao. Mula je vrhunski igrač na zalasku karijere i s velikim iskustvom, Kasun je u zenitu karijere kao i Simon. Ali ipak je sve tu krenulo od naše obrane."

Je li ta obrana Žalgirisa, koji je od starta u igru dosta mekano, imala veze s velikom i praznom dvoranom?

"Stvarno je ljigavo bilo igrati. Ružno je kad nema publike. To je stvarno činjenica, ali to nije nikakvo opravdanje za našu ovakvu igru", završio je Popović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.