Sport

Nogomet, Premiership

Ancelotti: Nije Villas-Boas kriv za rezultate, već stara momčad

Ancelotti: Nije Villas-Boas kriv za rezultate, već stara momčad

Bivši menadžer Chelseajevih nogometaša Carlo Ancelotti (52) analizirao je za Daily Mirror razloge slabih rezultata "bluesa" koje su njegovog nasljednika Andre Villas-Boasa (34) dovele na rub otkaza.

Tri poraza u četiri posljednje domaće utakmice (u svim natjecanjima) i tek peto mjesto na premierligaškoj ljestvici s 10 bodova zaostatka za vodećim Manchester Cityjem nakon 13 kola, kao i nesigurnost prolaska u osminu finala Lige prvaka, razlozi su zašto se Villas-Boasu drma njegova pozicija, ali Ancelotti krivnju ne vidi u mladom Portugalcu.

- Villas-Boas ne može raditi čuda. To je sada stara momčad. Momčad je točno ista kao kada sam ja otišao s iznimkama Juana Mate i Raula Meirelesa. Problem nije Villas-Boas, već momčad koju ima. Andre je mlad i neiskusan, ali radio je dobro i talentiran je - kaže Ancelotti, koji je u Chelseaju osvojio dvostruku krunu (Premiership i FA Cup) u prvoj sezoni na klupi londonskog kluba (2009/10), ali je smijenjen nakon prošle sušne sezone.

- Mislim da bi mu Roman (Abramovič) trebao dati vremena da posloži stvari i da njegove ideje profunkcioniraju. Možda treneru zaista fali iskustva, ali to su u klubu znali kada su ga angažirali i treba mu dati vremena - dodao je talijanski strateg koji je trenutno bez posla, a ranije je najavio da bi najradije volio preuzeti neku premierligašku momčad.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.