Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Magath: Umjesto trećeg gola, mi prestanemo igrati i uplašimo se

Magath: Umjesto trećeg gola, mi prestanemo igrati i uplašimo se

Trener nogometaša Wofsburga Felix Magath rezignirano je komentirao subotnju utakmicu 15. kola Bundeslige, u kojoj je njegova momčad protiv Mainza osvojila samo jedan bod, iako je do 70. minute vodila s 2-0.

Najbolji klupski strijelac, hrvatski reprezentativni napadača Mario Mandžukić poentirao je u 10. minuti za vodstvo domaćina (osmi gol ove sezone), a Madlung je u 41. minuti povećao na 2-0. Ipak, gosti su dvama golovima u zadnjoj četvrtini utakmice spasili jedan bod.

- Jako je loše da smo bili gazde na igralištu više od sat vremena, a opet nismo pobijedili. Igrali smo dobro, ofenzivno, vodili smo 2-0 i u zraku je visio treći gol. Onda nam je Mainz zabio iz penala i u moju momčad se uvukla nesigurnost. Povukli smo se u obranu. Prestali smo igrati nogomet, mogao se steći dojam i da smo postali uplašeni - konstatirao je Magath, te progovorio o problemima koji nisu od jučer.

- Ovo je, dakako, neuspjeh. Kada vodite s 2-0, morate biti u stanju dovršiti posao i pobijediti. No, nama se ovakve stvari događaju već mjesecima, ako ne i godinama. U poluvremenu sam nastojao učiniti sve da spriječim baš ovo što se dogodilo. Ipak, nakon prvog primljenog gola, naša nesigurnost je bila evidentna. Jedni su se valjda prisjetili što nam se dogodilo prošle sezone protiv Mainza, a drugi su očigledno izgubili povjerenje - zaključio je Magath.

Prošle sezone je, naime, Wolfsburg kod kuće protiv Mainza još više upropastio utakmicu. Vodio je s 3-0, a na kraju je izgubio s 4-3! Ovoga puta su ''vukovi'' barem sačuvali jedan bod...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.