Sport

Formula 1

Red Bull slavio u Milton Keynesu

Red Bull slavio u Milton Keynesu

Više od 60.000 gledatelja pridružilo se proslavi momčadi Red Bulla na ulicama Milton Keynesa povodom osvajanja naslova svjetskog prvaka u Formuli 1 Sebastiana Vettela.

Najmlađi dvostruki svjetski prvak Sebastian Vettel i njegov momčadski kolega Mark Webber razveselili su mnoštvo u Milton Keynesu, a proslavi su prisustvovali šef momčadi Christian Horner i tehnički direktor Adrian Newey.

Proslavi pod nazivom Red Bull Home Run prisustvovao je i bivši vozač Formule 1 David Coulthard, Red Bullov akrobatski vozač Chris Pfeiffer i Jake Humphrey. Ovim događajem se momčad Red Bulla željela zahvaliti svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima te svim stanovnicima Milton Keynesa na podršci u osvajanju drugog naslova prvaka.

- Bilo je posebno voziti bolid ulicama Milton Keynesa ispred toliko obožavatelja. Naša tvornica nalazi se nedaleko odavde i ovdje se osjećamo kao kod kuće, a lijepo je na ovaj način zahvaliti mještanima. Neke zavoje poznajem iz svakodnevne vožnje "običnog" automobila i bilo je drugačije proći tim ulicama u bolidu Formule 1. Bilo je lijepo i sunčano vrijeme i svi su željeli vidjeti bolid izbliza. Mislim da je Red Bull odabrao dobar način da se zahvali navijačima - izjavio je Mark Webber.

- Lijepo je biti ovdje u Milton Keynesu, mjestu gdje proizvodimo naše bolide i mnoštvo mještana radi u našoj tvornici. Ovo je lijep način da se zahvalimo lokalnim navijačima. Nadam se da su gledatelji uživali u ovom šou koji smo im pripremili. Nema ljepšeg načina za proslaviti kraj uspješne sezone - izjavio je Sebastian Vettel.

Dio atmosfere iz Milton Keynesa možete pogledati u videu.

 

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.