Sport

Nogomet, Škotski Premiership

Old Firm: Celticu pobjeda i prvo mjesto

Old Firm: Celticu pobjeda i prvo mjesto

Početkom studenog Glasgow Rangersi imali su 15 bodova prednosti na ljestvici pred najvećim rivalima, nogometašima Celtica. Krajem prosinca zaostaju za njima dva boda.

Drugi su prvenstveni poraz u nizu nogometaši trostrukoga uzastopnog škotskog prvaka doživjeli u Old Firmu koji je u srijedu igran na Celtic Parku u sklopu 21. premierligaškog kola. Slavila je domaća momčad minimalnu, 1-0 pobjedu.

Gol odluke u 52. je minuti utakmice zabio 24-godišnji velški veznjak Celtica Joseph Ledley, koji u skoku nakon kornera nadvisio Kirka Broadfoota i riješio pitanje pobjednika.

U ravnopravnom su dvoboju nogometaši Neila Lennona bili za nijansu bolja i opasnija momčad, te su zasluženo došli do pobjede. Najbliže su pogotku igrači Allyja McCoista bili u sedmoj minuti dvoboja, kad je domaći golman Fraser Forster krajnjim naporom obranio udarac glavom Leeja Wallacea. Ostalo je dvojbeno je li lopta možda prešla gol-liniju.

U napadu gostujućeg sastava hrvatski se reprezentativac Nikica Jelavić silno trudio. Kvalitetnu podršku suigrača, po običaju, nije imao, dok sam nije upijevao stvoriti višak i ugroziti domaću obranu. Odigrao je svih 90 minuta.

Osvetili su se ovom pobjedom Celticovi nogometaši Rangersima za 4-2 poraz u prvome ovosezonskom Old Firmu. Na prvom će mjestu Novu godinu dočekati osmi put u devet posljednjih sezona.

Škotski premiership, 21. kolo:

Aberdeen - Hearts 0-0

Celtic - Rangers 1-0 (Ledley 53)

St. Mirren - Dundee United 2-2

Hibernian - Inverness 1-1

St. Johnstone - Kilmarnock 2-0

Redoslijed: 1. Celtic 50, 2. Rangers 48, 3. Motherwell 34 (-2), 4. St. Johnstone 32...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.