Sport

Nogomet, Škotski Premiership

McCoist: Jelavić nije igrao zbog ozljede mišića prepone

McCoist: Jelavić nije igrao zbog ozljede mišića prepone

Iako je izostavljanje Nikice Jelavića iz današnje utakmice protiv Motherwella dio otočkih medija protumačio kao siguran znak da hrvatski napadač napušta Ibrox, menadžer Rangersa Ally McCoist tvrdi da nije tako.

Zbunjujuće je djelovala najava utakmice na službenoj web-stranici Rangersa iz koje nije bilo potpuno jasno zašto Jelavića nema u kadru, ali je zato bilo navedeno da se za našeg nogometaša zanimaju brojni engleski klubovi. Takve konstrukcije su, dakako, pojačale nagađanja da Jelavić napušta klub, ali McCoist tvrdi da je razlog izostanka bila ozljeda.

- Nikica je istegnuo mišić prepone. Pokušao je trenirati u nedjelju i jutros, ali nije bio dovoljno spreman - objasnio je McCoist nakon pobjede svoje momčadi u 22. kolu škotske Premierlige (3-0).

Trijumf je zasjenila ozljeda napadača Kylea Laffertyja, što je novi udarac za klub nakon što je već ranije ostao bez Stevena Naismitha do kraja sezone.

- Još uvijek ne znam što je točno s Laffertyjem, ali čini mi se da je istegnuo zadnju ložu i pretpostavljam da ga neće biti četiri ili pet tjedana. Izgledamo kao da nam treba pojačanje u napadu. Ozljede Jelavića, Laffertyja i dugotrajno izbivanje Naismitha su samo pojačale moje mišljenje. Koliko god sam sretan našom današnjom igrom, trebaju nam pojačanja. Trenutno imamo samo jednog centarfora - požalio se McCoist.

Dodajmo da je Celtic u ponedjeljak kao gost bio bolji od Dunfermlinea (3-0) čime je došao do desete uzastopne prvenstvene pobjede i zadržao dva boda prednosti u odnosu na Rangers.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.