Sport

Tenis

Federer spreman za AO: Hingis me odgovorila od mješovitih parova na Igrama

Federer spreman za AO: Hingis me odgovorila od mješovitih parova na Igrama

Švicarac Roger Federer bit će spreman za nastup na Australian Openu, na kojem je 2010. godine osvojio svoj posljednji od ukupno 16 Grand Slam turnira u karijeri.

Federer je u prvom tjednu nove sezone igrao na ATP turniru u Dohi, ali je bez borbe odustao od polufinalnog meča protiv kasnijeg pobjednika Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge zbog bolova u leđima. Učnio je to tek drugi puta u karijeri.

U subotu je obznanio da će biti spreman za nastup na prvog Grand Slam turniru sezone u Melbourneu. U 1. kolu igrat će u ponedjeljak protiv ruskog kvalifikanta Aleksandra Kudrjavceva.

- Danas sam odradio prvi trening na kojem sam vježbao sa stopostotnim intenzitetom. Jučer sam se također osjećao dobro. Nije bilo nikakvih bolova. No, još uvijek sam bio malo zabrinut ili uplašen hoće li sve biti u redu. Danas je taj osjećaj nestao i vratio sam se u normalu - rekao je 30-godišnji Švicarac, koji je Australian Open osvojio četiri puta.

Ujedno je objasnio zbog čega neće nastupiti u mješovitim parovima sa sunarodnjakinjom Martinom Hingis, koja se nakon 2007. godine po drugi puta povukla u mirovinu, na Olimpijskim igrama u Londonu. Švicarska javnost je zagovarala taj nastup, a niti Federer nije bio ravnodušan po tom pitanju.

- Razgovarali smo prošlog mjeseca telefonom. Zapravo je Martina bila ta koja mi je rekla kako bi bilo bolje da se usredotočim na pokušaj osvajanja zlata u singlu i obrane zlata u parovima. Ona je sretna u mirovini i misli da je tako najbolje. Na neki način, ona je donijela tu odluku za mene što je vrlo lijepo od Martine. Baš smo lijepo porazgovarali i nisam se niti najmanje naljutio zbog njezine odluke - rekao je Federer.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.