Sport

Tenis

Australian Open: Murray brzo i efikasno u polufinale

Australian Open: Murray brzo i efikasno u polufinale

Škotski tenisač Andy Murray treći je polufinalist prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena. S uvjerljivih 6-3, 6-3 i 6-1 bio je bolji od japanske senzacije Keija Nishikorija.

Nakon što je u troiposatnom meču koji je trajao pet setova izbacio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu, 24. nositelj Nishikori nije imao snage, ali ni kvalitete da ozbiljnije ugrozi namjeru Škota Murrayja da se uz novog trenera, legendarnog Ivana Lendla, dodatno približi osvajanju svog prvog Grand Slam naslova.

Murrayju je jedan break viška u odnosu na Japanca bio dovoljan za prvi set. S dva oduzeta servisa u svoju korist riješio je drugi, ali i treći set, ostavivši Japanca bez i najmanje šanse da eventulano malo zakomplicira četvrtfinale i učini ga zanimljivim gledateljima. Meč je trajao nešto malo više od 120 minuta.

Škot će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između prvog tenisača svijeta i branitelja naslova, Novaka Đokovića, te Španjolca Davida Ferrera. Po dosad viđenom bit će to 11. susret Srbina i Škota na Touru, a trenutno Đoković ima prednost u broju osvojenih mečeva (6-4).

Murray će u polufinalu, koje je na rasporedu u petak, pokušati izboriti treće finale u nizu. Prošle ga je godine na korak do naslova zaustavio upravo Đoković.

Australian Open, četvrtfinale, muški:

Murray (4) - Nishikori (24) 6-3, 6-3, 6-1

Đoković (1) - Ferrer (5) (kasnije)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.