Sport

Nogomet, Premiership

Rooney: Ovaj bod može biti ključan

Rooney: Ovaj bod može biti ključan

Dvostruki strijelac s bijele točke Wayne Rooney vrlo važnim smatra bod Uniteda sa Stamford Bridgea, dok je menadžer nogometaša Chelseaja Andre Villas-Boas za poraz okrivio suca.

U povratku od 0-3 do 3-3 s dva realizirana kaznena udarca za Manchester United jedan od najzaslužnijih bio je napadač Wayne Rooney.

- Imao sam osjećaj da otpočetka kontroliramo utakmicu, te da je minus od jednog gola na poluvremenu čisti nedostatak sreće. Međutim, šokirali su nas na početku nastavka s dva gola u pet minuta, pa smo znali da ćemo morati dobro zapeti da se izvučemo. Borili smo se maksimalno, a na kraju bi ovaj bod mogao biti presudan za osvajanje naslova. Mnoge bi momčadi kod 0-3 klonule, ali mi smo se borili i na kraju nam se isplatilo - izjavio je nakon utakmice Rooney.

Povratak Uniteda došao je s dva dosuđena jedanaesterca. I dok je prvi čist oko drugog će biti dosta polemike.

- Nisam dobro vidio situaciju kod drugog penala, ali srećom po nas sudac ga je dosudio. Kod izvođenja najstrožih kazni uvijek sam siguran u sebe. Do zadnjeg trenutka promatram vratara i iščekujem njegov prvi potez, a i ovaj puta sam ga uspio prevariti. Kada pogledate da smo osvojili bod može se činiti da smo dva izgubili, ali ako uzmete u obzir način na koji smo došli do poravnanja i protiv koga to je velika stvar za samopouzdanje momčadi - zaključio je Rooney.

Očekivano je nakon utakmice drvlje i kamenje na suca Howarda Webba osuo menadžer Chelseaja Andre Villas-Boas.

- Sudac je direktno utjecao na razvoj događaja na utakmici. U oba susreta s Manchester Unitedom, i na Old Traffordu i danas, djelitelji pravde su izravno utjecali na rezultat. Od najboljih sudaca u najvažnijim utakmicama očekujem da budu na visini zadatka, pa na kraju moram priznati da sam jako razočaran konačnim ishodom - izjavio je portugalski stručnjak koji ipak nije propustio pohvaliti gostujuću momčad i njihovog menadžera.

- Sir Alex Ferguson je napravio prave izmjene da ojača napad. Bio je ovo veliki povratak Uniteda baš u njihovom stilu - zaključio je Villas-Boas.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.