Sport

Engleska nogometna reprezentacija

Capello za RAI: Apsolutno sam protiv odluke FA-a

Capello za RAI: Apsolutno sam protiv odluke FA-a

Nakon kontroverzne odluke Engleskog nogometnog saveza (FA) o oduzimanju kapetanske vrpce Johnu Terryju iz Italije se oglasio i izbornik Fabio Capello.

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello nalazi se na odmoru u Italiji gdje je doznao za odluku FA-a po kojoj zbog sumnje na rasističke uvrede upućene braniču QPR-a Antonu Ferdinandu Johnu Terryju savez oduzima kapetansku vrpcu. Premda su odmah po toj odluci mediji nagađali o neslaganju izbornika s takvim potezom, tek u nedjelju se oglasio i Fabio Capello putem RAI-ja.

- Apsolutno sam protiv odluke FA-a. U razgovoru s predsjednikom Saveza Davidom Bernsteinom jasno sam mu dao do znanja da je po meni potpuno krivo nekoga kazniti prije nego je krivnja uoće dokazana. Koliko je meni poznato proces protiv Terryje će voditi građanski sud i tek ako i kada ga proglasi krivim može mu biti izrečena kazna u bilo kojem obliku. Moje je mišljenje da bi bilo pošteno ostaviti Terryju kapetansku vrpcu na Europskom prvenstvu - izjavio je Capello koji se prvi puta u mandatu otvoreno sukobio s vodstvom Engleskog nogometnog saveza.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.