Sport

Nogomet, Kup Kralja

Kup kralja: Barcelona i Athletic zahtijevaju da se finale igra na Bernabeuu

Kup kralja: Barcelona i Athletic zahtijevaju da se finale igra na Bernabeuu

Barcelona i Athletic Bilbao uputili su u ponedjeljak Španjolskom nogometnom savezu (RFEF) zajednički zahtjev da se njihov finalni ogled u Kupu kralja održi na madridskog stadionu Santiago Bernabeu.

Oba kluba taj stadion smatraju idealnim s obzirom da može primiti 85.500 gledatelja, a sam Madrid ima dovoljno hotelskih kapaciteta da primi sve navijače koji će htjeti uživo gledati borbu za trofej. Čelnici klubova su nakon sastanka zauzeli jednoglasan stav i nisu ponudili nikakvu alternativu.

Sada RFEF ima deset dana da pokuša uvjeriti vodstvo Real Madrida da ustupi svoj stadion za finale Kupa kralja. Posljednjih dana su se iz ''kraljevskog kluba'' čuli isključivo glasovi protiv ovakve ideje. Obrazlagali su to podatkom da Bernabeu odmah nakon završetka prvenstva ide u obnovu, kao i time da se nadaju da će 20. svibnja, kada bi se trebao igrati finale, na stadionu slaviti svoj deseti naslov europskog prvaka. Naime, dan ranije se u Münchenu igra finalni dvoboj Lige prvaka, a u slučaju da u njemu bude Barcelona, finale Kupa kralja će se pomaknuti na 25. svibnja.

Uza spomenute argumente, u Madridu su dodali još jedan, prilično jak. Naime, kada je Real 2004. igrao finale Kupa kralja protiv Zaragoze, tražio je da se dvoboj održi na stadionu Camp Nou, ali iz Barcelone su glatko odbili zahtjev. Madriđani, stoga, smatraju kako ni oni sada nisu dužni udovoljiti najvećem rivalu.

Ukoliko Real ostane čvrst, finale Kupa kralja će se igrati na Mestalli u Valenciji ili na La Cartuji u Sevilli.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.