Sport

Nogomet

Kup kralja: Barcelona i Athletic bez dogovora, o domaćinu odlučuje savez

Kup kralja: Barcelona i Athletic bez dogovora, o domaćinu odlučuje savez

Barcelona i Athletic Bilbao nisu se u petak uspjeli dogovoriti gdje će odigrati finalnu utakmicu Kupa kralja, tako da će konačnu odluku donijeti Španjolski nogometni savez (RFEF) u utorak.

Barcelona je inzistirala da se finale igra 25. svibnja na Vicente Calderonu u Madridu, dok je Athletic bio za La Cartuju u Sevilli, pet dana ranije. Podsjetimo, oba su kluba prvotno željela da se igra na Santiago Bernabeuu, ali je Real Madrid to odbio, revanširavši se na taj način Barceloni koja je istu stvar napravila 2004. godine. Tada je Real želio finale Kupa kralja protiv Zaragoze igrati na stadionu Camp Nou, ali iz Barcelone su odbili zahtjev.

U svakom slučaju, gdje će se igrati ovogodišnji finale odlučit će RFEF kad se već klubovi nisu mogli usuglasiti, a u igri je, osim spomenutih stadiona, i Mestalla u Valenciji. Osim toga, sporan je i datum. Barcelona zahtijeva da se igra 25. svibnja jer očekuje da će šest dana ranije igrati u finalu Lige prvaka. Athletic, pak, traži da se igra 20. svibnja, a na 25. svibnja je spreman pristati samo ukoliko Katalonci doista budu u finalu Lige prvaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.