Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: City izjednačio Unitedov rekord, novo posrtanje Chelseaja

Premiership: City izjednačio Unitedov rekord, novo posrtanje Chelseaja

Nogometaši Manchester Cityja slavili su u 27. kolu Premiershipa na svom Etihadu s 2-0 protiv Boltona, što im je bila 19. uzastopna domaća pobjeda, čime su izjednačili rekordno ostvarenje gradskog rivala Uniteda.

Slavio je City autogolom Gretara Rafna Steinssona i golom Marija Balotellija, te je tako postao prva momčad koja je ostvarila 14 pobjeda u jednako toliko domaćih ligaških utakmica u sezoni nakon Newcastlea kojem je to uspjelo 1906/07.

Najbolji Boltonov strijelac Ivan Klasnić odgledao je cijeli susret s klupe.

Novo posrtanje doživio je Chelsea koji je izgubio na gostovanju kod West Bromwich Albiona 1-0. Strijelac jedinog gola na susretu bio je Gareth McAuley u 82. minuti iz neposredne blizine nakon ubacivanja Liama Ridfewella iz kornera. WBA je tako stao na kraj nizu od 15 uzastopnih prvoligaških poraza od Chelseaja i upisao je prvu pobjedu u međusobnim ogledima od 1979. godine.

I inače je WBA bio bolja momčad tijekom susreta, čemu svjedoči i i veći broj udaraca prema golu (25-13). Za Chelsea je ovo već sedmi ovosezonski poraz i novi kiks menadžer Andre Villas-Boas teško će preživjeti. Naime, bodovni konto "bluza" (46 bodova iz 27 utakmica) najmanji je od premierligaške sezone 2001/02 kada su u ovoj fazi sezone skupili 44 boda.

Everton Nikice Jelavića odigrao je 1-1 na gostovanju kod Queens Park Rangersa, a hrvatski napadač zaigrao je od 63. minute kada je zamijenio Tima Cahilla. Inače, bivši igrač madridskog Reala Royston Drenthe doveo je Everton u vodstvo u 31. minuti, a stvari je na početak vratio Bobby Zamora pet minuta kasnije.

Do druge uzastopne i desete ovosezonske pobjede Stoke je stigao na svojoj Britanniji protiv Norwicha s 1-0 golom Matthewa Etheringtona u 72. minuti, dok je Swansea do treće gostujuće pobjede (2-0) stigao protiv Wigana dvama golovima Gyflija Sigurdssona u utakmici u kojoj su od 60. minute igrali s igračem više nakon isključenja Nathana Dyera.

Na kraju kažimo da su Blackburn i Aston Villa na Ewood Parku odigrali 1-1, a da je Roverse od poraza spasio David Dunn u 85. minuti. Aston Villa je vodila sve od 24. minute kada je mrežu zatresao Charles N'Zogbia.

Premiership, 27. kolo:

Blackburn - Aston Villa 1-1 (Dunn 85 / N'Zogbia 24)

Manchester City - Bolton 2-0 (Steinsson 24-ag, Balotelli 69)

Queens Park Rangers - Everton 1-1 (Zamora 36 / Drenthe 31)

Stoke City - Norwich 1-0 (Etherington 72)

West Bromwich Albion - Chelsea 1-0 (McAuley 82)

Wigan - Swansea City 0-2 (Sigurdsson 45+2, 54)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.