Sport

Nogomet, Premiership

Leon Osman: Jelavić je svaki put sve bolji

Leon Osman: Jelavić je svaki put sve bolji

Vezni nogometaš Evertona Leon Osman pohvalio je hrvatskog suigrača Nikicu Jelavića u razgovoru za lokalni Liverpool Daily Post rekavši da je klubu donio nešto što je sastavu Davida Moyesa nedostajalo dugi niz godina.

- U prošlosti smo znali igrati vrlo dobar nogomet, ali kad god bi lopta došla unutar 16-erca ondje ne bi bilo nikoga - rekao je Osman nastavivši:

- Ponekad naši napadači jedva da su i ulazili u 16-erac, no Niki se čini igračem koji to obožava činiti. Nije to njegova jedina kvaliteta: radi puno za momčad također izvan 16-erca i uopće na svim dijelovima terena. No, kad lopta ode na bok, ili kad je pred 16-ercem, ponaša se kao pravi centarfor i to je sjajno za nas.

- Kad se oporavio od ozljede s kojom je došao, počeo je izgledati uistinu ubojito. Zabio je gol već pri svom prvom nastupu od prve minute, te se iz utakmice u utakmicu čini sve bolji.

U subotu Osmana, Jelavića i suigrače na Goodisonu očekuje sraz 31. premierligaškog kola protiv West Bromwich Albiona, kluba čiji je menadžer Roy Hodgson pokušao u siječnju dovesti Hrvata iz Glasgow Rangersa.

- Jelavić je opasan u 16-ercu, pronalazi slobodan prostor i odličan je realizator. Sve smo to i ranije vidjeli u njemu - rekao je Hodgsonov pomoćnik Keith Downing dodavši:

- Zna također jako dobro čuvati loptu i uključivati suigrače u igru. Rado bismo ga bili doveli u WBA, ali nismo si ga mogli priuštiti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.