Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Juventus pobjedom u Palermu preuzeo prvo mjesto

Serie A: Juventus pobjedom u Palermu preuzeo prvo mjesto

Pogocima Bonuccija i Quagliarelle u drugom poluvremenu Juventus je konkretizirao bolju igru tijekom cijelog dvoboja na Sicliji, te s nova tri boda uz domaći poraz Milana od Fiorentine opet zasjeo na vrh ljestvice Serije A.

Bio je ovo tek drugi domaći poraz Palerma na svom terenu, no kao i onaj od Milana i ovaj je zasluženo pripao gostima. Igrači trenera Antonija Contea loptu su u svom posjedu držali gotovo dvostruko više vremena (65-35 posto), uputili 11 udaraca na protivnička vrata u odnosu na samo tri Palerma, a domaćini mogu čak biti i zadovoljni ovim porazom jer je od tih 11 udaraca osam išlo unutar okvira njihova gola. Gosti su izveli i osam udaraca iz kuta, a Palermo niti jedan...

Nakon što je na zadnja dva ligaška gostovanja kod Palerma torinska "stara dama“ upisala poraze, sada je u znatno važnijem trenutku došla do tri boda. Bilo je ovo 12 puta ove sezone da je nakon 0-0 na poluvremenu Juventus do kraja sačuvao mrežu netaknutom pa se mogu podičiti i uvjerljivo najčvršćom obranom u Seriji A koja je primila samo 17 pogodaka.

Hrvatski napadač Igor Budan zaigrao je za Palermo od 62. minute umjesto Acquaha, no poput svojih suigrača bio je nemoćan protiv raspoloženih gostiju.

Kasnije igraju Lazio i Napoli. 

Serie A, 31. kolo:

Palermo – Juventus 0-2 (Bonucci 56, Quagliarella 69)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.