Sport

Nogomet, Liga prvaka

Mourinho: Zašto smo izgubili? Jer je Bayern zabio u 90. minuti

Mourinho: Zašto smo izgubili? Jer je Bayern zabio u 90. minuti

- Nije nam potreban nekakav ''povijesni povratak'' u Madridu za plasman u finale Lige prvaka - ustvrdio je nakon poraza u Münchenu kod Bayerna 2-1 trener Real Madrida Jose Mourinho.

- Prvi gol smo primili iz evidentnog zaleđa. Tipična pogreška, no, događa se, nije da kritiziram suce. Apsolutno možemo u uzvratu na našem stadionu nadoknaditi ovaj zaostatak. Možemo pobijediti s 1-0, 2-0 ili 3-1 i eto nam opet Allianz Arene, ali u finalu. Vjerujem da ćemo se vratiti u München - optimist je Mourinho.

Gostovanje kod Bayerna loše je počelo za Madriđane i prije početka utakmice. Prijavili su gosti iz Španjolske UEFA-inim dužnosnicima drsku krađu kojom je nepoznati počinitelj(i) iz Realove kabine odnio šest pari kopački i nekoliko dresova. Tri para ukradenih kopački pripadala su Cristianu Ronaldu.

- Krađa Ronaldovih kopački je sramota, tako nešto se ne bi moglo dogoditi na Santiago Bernabeuu. Pretrpjeli smo prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka, ali nemam zbog toga negativne emocije. Bila je to dobra utakmica, tipični polufinale Lige prvaka - ocijenio je trener ''kraljevskog kluba''.

Netko je pitao koji su razlozi poraza...

- Zato jer je Bayern zabio u 90. minuti - u svom stilu je odbrusio Mourinho.

Mourinhovu tvrdnju da je Bayern zabio prvi gol iz zaleđa podržao je i kapetan i vratar Real Madrida Iker Casillas.

- Kod Riberyjevog pogotka je Luis Gustavo opstruirao moj pogled na loptu. Možda iz prve niste to mogli niti primijetiti jer se sve odvijalo jako brzo. Ali, da, bilo je to zaleđe - kaže Casillas.

Ribery je zabio u 17. minuti za vodstvo Bayerna. U 53. minuti je Mesut Özil na asistenciju Cristiana Ronalda izjednačio, ali je je pobjedu Bavarcima osigurao Mario Gomez pogotkom u 90. minuti.

- Uz postignuti gol, u drugom poluvremenu smo kreirali još nekoliko prilika. Ipak, Bayern je zabio u završnici. Sve će biti odlučeno tek u Madridu. Važno je da smo zabili gol u gostima - dodao je Casillas.

Prije uzvratnog dvoboja, Real Madrid će u subotu odigrati još jednu veliku utakmicu, u gostima kod Barcelone u španjolskom prvenstvu. Madriđani imaju četiri boda više na ljestvici, stoga, logično, mnogi smatraju da će prvenstvo biti odlučeno u slučaju Realove pobjede u Barceloni.

- Nastojat ćemo pobijediti u Barceloni. Bit će to važna utakmica za obje momčadi, ali ne i odlučujuća - zaključio je Casillas.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.