Sport

Nogomet, Primera

Primera: Pobjede Atletico Madrida i Bilbaa

Primera: Pobjede Atletico Madrida i Bilbaa

Uoči europskih iskljušenja koja ih ovog tjedna očekuju u Europa ligi, Atletico Madrid i Athletic Bilbao ostvarili su pobjede u 35. kolu španjolskog nogometnog prvenstva.

Dok je Bilbao u gostima s 1-0 slavio protiv Racing Santandera, Atletico Madrid je na svom Vicente Calderonu porazio Espanyol s 3-1.

"Los rojiblancose" je u vodstvo u 9. minuti doveo Diego Godin glavom nakon asistencije Diega, no vodstvo domaćih poništio je u 19. minuti Didac. U drugom dijelu pobjedu je sastavu Diega Simeonea dvama golovima donio turski veznjak Arda Turan, a bili su mu to drugi i treći ovosezonski u Primeri.

Atletico se sada u miru može okrenuti uzvratu polufinala Europa lige protiv Valencije u kojem će braniti prednost 4-2 stečenu u Madridu.

U drugom susretu u Santanderu presudio je gol Gaizke Toquera iz neposredne blizine postignut u 12. minuti. Ovaj poraz dodatno je gurno Racing u drugu ligu budući je posljednjeplasirani sastav lige samo četiri utakmice prije kraja sezone od "sigurne zone" udaljen čak 11 bodova.

S druge strane, basijski sastav u optimističnom tonu dočekuje uzvrat Europa lige protiv lisabonskog Sportinga u kojem će loviti zaostatak 2-1.

Primera, 35. kolo:

Racing - Athletic Bilbao 0-1 (Toquero 12)

Atletico Madrid - Espanyol 3-1 (Godin 9, Turan 59, 61 / Vila 19)

Granada - Getafe 1-0 (Jara 18)

Real Sociedad - Villareal 1-1 (Vela 86 / Senna 42)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.