Sport

Nogomet

Hrvatima visoke ocjene Goal.coma

Hrvatima visoke ocjene Goal.coma

Hrvatski su nogometaši u subotnjim analizama portala Goal.com uglavnom zaradili vrlo dobre ocijene, a očekivano prednjače strijelci za svoje momčadi Nikica Jelavić u Engleskoj i Ivan Perišić u Njemačkoj.

Za dva pogotka Fulhamu u Evertonovoj 4-0 pobjedi u 36. kolu Premiershipa Goal.com je Nikicu Jelavića proglasio igračem utakmice i dodijelio mu vrlo visoku ocjenu 8.0.

U Premiershipu je nastupio i Ivan Klasnić. U remiju svog Boltona kod Sunderlanda 2-2 Klasnić je igrao zadnjih pola sata i zaradio solidnih 5.5.

Veliku hrvatsku koloniju u Bundesligi odlično je u 33. kolu prezentirao Ivan Perišić pogotkom i dvjema asistencijama u pobjedi prvaka iz Dormunda kod Kaiserslauterna 5-2. Kao i reprezetativni kolega iz napada Jelavić, i drugi je bivši Hajdukovac zaradio ocjenu 8.0 uz napomenu da bi naredne sezone u slučaju odlaska Japanca Kagawe iz Borussije bio više nego dostojna zamjena na toj poziciji u momčadi Jürgena Kloppa.

Ivica Olić je također zaradio pohvale Goal.coma koji uz naznaku da je kao i obično uz puno trke i pokrivanja velikog dijela terena hrvatski napadač stigao i asistirati Thomasu Mülleru za drugi pogodak Bayerna. No, Olićev klupski suigrač Danijel Pranjić koji je protiv Stuttgarta dobio rijetku priliku ove sezone startati u početnoj jedanaestorici dobio je 5.5 s dodatkom da se vidi neuigranost sa suigračima.

Vrlo je dobrom ocjenom 6.0 nagrađen trud Marija Mandžukića u domaćoj pobjedi Wolfsburga nad Werderom 3-1. Jedna asistencija dvostrukom strijelcu Helmesu koji je dobio 7.5 bila je dovoljna za ocjenu kakvu je zaradio još samo vratar Benaglio.

Sa solidnih 5.5 procijenjen je nastup Vedrana Ćorluke na desnom obrambenom boku Bayera koji je na svom terenu bio bolji od Hannovera s 1-0. Trudio se biti ofenzivan, ali mu nije baš išlo - stoji u komentaru Ćorlukina nastupa.

Najskromniju ocjenu u ovom kolu dobio je Mato Jajalo u porazu Kölna kod Freiburga 4-1. Bivši grač Slaven Belupa zaradio je 5.0.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.