Sport

Nogomet, Liga prvaka

UEFA neće brisati "žute" prije finala Lige prvaka

UEFA neće brisati

Europska nogometna federacija (UEFA) neće brisati suspenzije šestorici igrača Chelsea i Bayern Munchena zbog kojih neće moći  igrati u finalu Lige prvaka, usprkos žalbi svjetskog nogometnog sindikata.

Zbog žutih kartona Chelsea će u finalu Lige prvaka igrati bez Branislav Ivanovića, Raula Meirelesa i Ramireza, a Bayern bez  Davida Alabe, Holgera Badstubera i Luiza Gustava.

Svih šest nogomataša moraju odraditi jednu utakmicu suspenzije zato što su u polufinalu zaradili treći žuti karton u natjecanju.

"UEFA je priopćila da neće odgovarati na molbu za pomilovanje šestorici igrača koji će propustiti finale Lige prvaka zbog trećeg žutog kartona. Štoviše, istaknuto je da se pravilo neće mijenjati niti u budućnosti", navodi se u službenom priopćenju sindikata FIFPro.

Amnestija za žute kartone već se primjenjuje nakon četvrtfinala u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu u organizaciji FIFA.

"Različita pravila mogu se primjenjivati u različitim natjecanjima. UEFA nije primila nikakve molbe u vezi sa žutim kartonima, čak niti od predstavnika Bayerna", rekao je član izvršnog komiteta UEFA Michaela Van Praagha, koji je čelnik grupe za pravila u Ligi prvaka.

Finale Lige prvaka igra se u Munchenu 19. svibnja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.