Sport

Nogomet, Euro 2012

Frank Lampard propušta Euro!

Frank Lampard propušta Euro!

Engleski reprezentativac Frank Lampard neće zaigrati na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, potvrdio je nogometni savez Engleske (FA).

Igrač Chelseaja je na jutarnjem treningu u srijedu ozlijedio bedreni mišić, a danas (četvrtak) je stigla detaljna analiza ozljede koja je potvrdila najcrnije slutnje. Lampard (33), koji će idućeg mjeseca napuniti 34 godine, maknut je s popisa putnika na Euro, a na isti je kao zamjena uvršten igrač Liverpoola - Jordan Henderson.

Lampard je drugi nogometaš koji je morao ispasti iz reprezentacije zbog ozljede. Prije njega je igrač Manchester Cityja, Gareth Barry, ozlijedio trbušni zid u prijateljskoj utakmici protiv Norveške, te izbornik Roy Hodgson nije imao drugog izbora nego ga ostaviti kod kuće.

- Veliki je to udarac za našu reprezentaciju. Doktor je rekao da ne može garantirati Frankov povratak za ijedan susret u skupini tako da smo ga morali zamijeniti. Najviše mi je žao samog Lamparda. Bio je u jako dobroj formi u završnici sezone i jako se veselio Euru. Teško je kada zbog ozljede morate propustiti veliko natjecanje - rekao je Hodgson na izvanrednoj konferenciji za novinare.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.