Sport

Nogomet, Euro 2012

Chiellini: Nećemo se braniti protiv Španjolaca

Chiellini: Nećemo se braniti protiv Španjolaca

Giorgio Chiellini najčvršći je obrambeni stup Italije za skorašnje Europsko prvenstvo. Na startu Eura će prvi test za Talijane biti najteži mogući ogled - susret protiv Španjolaca, aktualnih svjetskih i europskih prvaka.

Unatoč tome što je suparnik na suprotnoj strani izuzetno zahtjevan, Chiellini niti razmišlja o negativnom rezultatu, niti najavljuje obrambeni stav svoje momčadi.

- Nećemo se braniti. Koliko god vama to čudno zvučalo, nama nije u krvi da se branimo na travnjaku - rekao je igrač koji je na kraju klupske sezone liječio ozljedu prepona, te je trenutačno posve spreman za igru.

- Gledali smo Španjolsku u nekim pripremnim utakmicama za Euro i shvatili smo, makar su imali dosta novih igrača, da niti oni nisu ništa slabiji od svih nogometaša koji su zadnjih godina donijeli toj momčadi toliko uspjeha. Nema zbora, Španjolska je strašno jaka momčad, ali mi ih se ne bojimo. Nećemo se zbiti u obrani, već ćemo tražiti duel. Napast ćemo i pokušati ostvariti dobar start na prvenstvu.

Preostala dva suparnika Chiellinija i društva u skupini su još Hrvatska i Irska.

- Turnir je kratak i svaki je bod bitan. Nema odstupanja niti minute. Izbornik nas sjajno vodi i spremni smo na pravi rezultat.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.