Sport

Nogomet, Euro 2012

Lampard: Ako je mogao Chelsea, može i Engleska do naslova prvaka Europe

Lampard: Ako je mogao Chelsea, može i Engleska do naslova prvaka Europe

Frank Lampard, koji zbog ozljede mišića ne nastupa na Europskom prvenstvu, smatra da njegova reprezentacija po Chelseajevom receptu može do krova Europe.

- Engleska može uraditi isto ono što je učinio Chelsea. Čak ima dosta sličnosti u tim pričama: novi menadžer/izbornik i dosta igrača koji zbog ozljeda ili suspenzija ne mogu igrati. U Chelseaju su nas sve te nedaće još više zbližile. Jest, imali smo i sreće na putu ka naslovu europskog prvaka. Ali, odbili smo se predati i naša mentalna snaga nam je pomogla u uspjesima protiv Barcelone u polufinalu i Bayerna u finalu. Siguran sam da i naša reprezentacija može reagirati na sličan način - izjavio je Lampard za The Sun.

- Engleska će definitivno morati imati više loptu u posjedu nego što smo mi imali protiv Barcelone. Ne možete očekivati da ćete uvijek uspjeti na takav način. Barcelona je izuzetna momčad i ona dominira protiv svakog suparnika. Takvu dominaciju na Euru ne može ostvariti niti jedna reprezentacija, pa čak ni Španjolska. Zbog toga je prvenstvo sasvim otvoreno - dodao je Chelseajev veznjak, koji će 20. lipnja napuniti 34 godine.

- Engleska nije među favoritima. No, nije bio ni Chelsea u Ligi prvaka, pa je otišao do kraja. Zbog toga imam neki pozitivni osjećaj. Prva utakmica protiv Francuske je krucijalna. Navijat ću svim srcem za naše - zaključio je Lampard.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.