Sport

Nogomet, Premiership

Martinez prvi kandidat za Redknappova nasljednika?

Martinez prvi kandidat za Redknappova nasljednika?

Španjolski 38-godišnji menadžer Wigana, Roberto Martinez, mogao bi preuzeti nogometnu momčad Tottenhama nakon što je otkaz dobio Harry Redknapp.

Londonski tabloid The Sun, čiji je Redknapp stalni kolumnist, ima informaciju da je 65-godišnjeg menadžera otpustio vlasnik kluba, milijarder Joe Lewis. Isti izvor tvrdi da je Redknappa o tome izvijestio osobno predsjednik kluba Daniel Levy.

Navodno Lewis želi mlađeg menadžera.

Martinez se uklapa u priču daljnjeg progresa londonskog kluba. Minule je sezone, točnije u njezinoj posljednjoj trećini, sjajnom serijom 38-godišnji stručnjak spasio kub od u jednom trenutku skoro pa neminovnog ispadanja. Sa svojom je momčadi postigao daleko više no što je njezina objektivna kvaliteta jamčila završivši sezonu na kraju na 15. mjestu.

Za Tottenham se to, međutim, ne može reći. U posljednjoj trećini sezone Redknappov je sastav sasvim posrnuo završivši je jedva na četvrtom mjestu. Pobjeda Chelseaja u Ligi prvaka odnijela je Tottenhamu nastup u najprofitabilnijemu UEFA-inu natjecanju iduće sezone.

Drugi tiražni londonski dnevnik, Daily Mail, uz Martineza kao najvećeg kandidata za trenersko mjesto kluba s White Hart Lanea vidi aktualnog Evertonova menadžera Davida Moyesa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.