Sport

Nogomet, Euro 2012

Ibrahimović: Ovo je tragedija. Nismo imali sreće!

Ibrahimović: Ovo je tragedija. Nismo imali sreće!

Kapetan nogometne reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović pao je u depresiju nakon poraza u 2. kolu skupine D na Euru od Engleske 3-2. Tim rezultatom Šveđani su izgubili izglede za četvrtfinale.

Susret zadnjeg kola protiv Francuske ostao je bez ikakvog značaja za Šveđane koji su u obje dosadašnje utakmice na Euru imali vodstvo u drugom poluvremenu, a na koncu su ostali i bez jednog boda.

- Bila je to fantastična utakmica. Vratili smo se iz minusa i poveli 2-1, ali nismo znali sačuvati prednost. Držali smo se naše igre, ali nije bilo sreće kod pogodaka koje smo primili. Na isti način kao i prije, primili smo dva gola i zato je velika šteta što smo poraženi. Nismo to zaslužili. Nemam više ništa pozitivno za reći. Ovo je tragedija - izjavio je Ibrahimović nakon dvoboja za TV4.

- Možemo biti ponosni jer smo bili bolji od jedne velike momčadi, a razlika je što su oni zabili tri, a mi dva gola - dodao je "filozofski" Šveđanin.

S njim se složio još jedan vrlo iskusni član nacionalne momčadi, Olof Mellberg. Ovaj 34-godišnji branič protiv Engleza je bio zaslužan za oba pogodka svoje momčadi, te je odigrao ponajbolju partiju u karijeri u dresu švedske reprezentacije, no niti to nije bilo dovoljno. Zanimljivo, unatoč impresivnom učinku Thea Walcotta koji je ušavši s klupe Engleza pogotkom i asistencijom donio veliku pobjedu svojoj momčadi, Mellberg je ponio nagradu igrača utakmice.

- Ova nagrada mi ne znači baš ništa. Stvarno je čudan osjećaj biti nagrađen u susretu koji je tvoja momčad izgubila. Hvala onima koji su tako odlučili, ali jako mi je teško prihvatiti nagradu kada znam da je Švedska eliminirana s Eura - poručio je Mellberg.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.