Sport

Nogomet, Euro 2012

Veliki problemi s ozljedama za Talijane

Veliki problemi s ozljedama za Talijane

Daniele De Rossi i Ignazio Abate pod znakom su upitnika za polufinalni susret Europskog nogometnog prvenstva u kojem se njihova Italija sastaje s moćnom Njemačkom.

Obojica su sinoćnju (nedjelja) utakmicu četvrtfinala protiv Engleske napustili zbog problema s ozljedama.

- Živac u bedrenom mišiću me ubijao. Nakon što je Diamanti zabio za pobjedu nisam se mogao ni ustati kako bih mu čestitao - rekao je De Rossi koji je prve dvije utakmice Eura igrao na poziciji zadnjeg obrambenog u formaciji 3-5-2.

Nogometaša Rome mogao bi u susretu protiv Njemačke, koja je na rasporedu u četvrtak, zamijeniti igrač PSG-a, Thiago Motta, ili Milana, Antonio Nocerino.

Osim spomenutog problema s De Rossijem, izbornik Cesare Prandelli bit će na velikim mukama za slaganje obrane, koja bi, baš kao i protiv Engleske, trebala imati četiri igrača u liniji. Naime, Abate je u drugom poluvremenu protiv "gordi Albiona" morao biti iznesen s travnjaka zbog muskularnih problema, a njegova zamjena, Christian Maggio, zaradio je drugi žuti karton i neće imati pravo nastupa u polufinalu.

Nagađa se da bi Prandelli čak mogao posegnuti za igračem Torina Angelom Odbonnom, po vokaciji lijevim bočnim, koji bi preselio na desnu stranu obrane. Juventusov obrambeni igrač, Giorgio Chiellini, i dalje je vrlo upitan za Nijemce zbog problema s bedrenim mišićem.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.