Sport

Nogomet, Euro 2012

Hodgson: Rooney nije ispunio očekivanja, protiv Švicarske uvodim revoluciju

Hodgson: Rooney nije ispunio očekivanja, protiv Švicarske uvodim revoluciju

Izbornik engleske nogometne reprezentacije potvrdio je da je od Waynea Rooneyja očekivao klasu koja će njegovu momčad odvesti do naslova europskih prvaka u Poljskoj i Ukrajini.

- Jesmo li od njega previše očekivali? Vjerojatno jesmo. No, očekuju to i druge reprezentacije od svojih najboljih nogometaša, zar ne? - odgovorio je Hodgson protupitanjem u izjavi engleskim novinarima.

- Da je Andrea Pirlo odigrao loše, zar to ne bi utjecalo na igru Talijana?

- Kad je propustio prve dvije utakmice zbog suspenzije, nadali smo se da ćemo uspjeti osigurati četvrtfinale i da će nam u nastavku turnira Rooney donijeti naslov. Možda je to, istina, bilo previše za očekivati od njega. On se, u svakom slučaju, naporno trudio, no u nedjelju nije odigrao dobru utakmicu. Mislim da bi vam on to i sam priznao.

- Na svim velikim natjecanjima momčadi koje kandidiraju za naslov traže ekstrakvalitetne nastupe svjetskih klasa u vlastitim redovima. Kada ste na velikim turnirima, pripremate ih i nadate se da će pokazati svoju svjetsku klasu u pravom trenutku. Drukčije se ne može do naslova. Maradona s Argentinom u Meksiku 1986. godine najbolji je primjer.

- Kad je u pitanju njegova tjelesna pripremljenost, nismo primijetili probleme. Pozorno smo motrili njegove trkačke vrijednosti na treninzima i nismo zamjećivali slabosti. Uostalom, protiv Ukrajine odigrao je svih 90, protiv Italije svih 120 minuta.

- Mislim da nedostatak tjelesne pripremljenosti nije bio njegov problem. To je stari talijanski trik: kad netko odigra lošije, uvijek se govori o fizičkom aspektu.

Za prvu sljedeću utakmicu koja očekuje Engleze, prijateljski sraz sa Švicarcima 15. kolovoza, Hodgson priprema igračku revoluciju:

- Jasno je da moramo poboljšati kvalitetu naše igre. U toj ćemo utakmici imati idealnu priliku isprobati velik broj nogometaša koji nisu bili na Europskom prvenstvu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.