Sport

Nogometni mercato

Kontakti između Bayerna i Mandžukića su trajali nekoliko mjeseci?

Kontakti između Bayerna i Mandžukića su trajali nekoliko mjeseci?

"Sve se riješilo vrlo brzo. U ponedjeljak je Kicker ekskluzivno objavio da Bayern želi Wolfsburgovog napadača Marija Mandžukića. U srijedu ujutro su se klubovi dogovorili, a popodne je transfer službeno objavljen..."

Uvodni je to dio komentara uglednog Kickera na prelazak hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića u najtrofejniji njemački klub. U nastavku se navodi da je visina transfera oko 12 milijuna eura, te da će Mandžukić u sljedećih nekoliko dana doputovati na liječničke preglede u München i potpisati ugovor do 2016. godine.

Kicker tvrdi da do transfera nije došlo samo zbog sjajne Mandžukićeve igre i tri pogotka na Euru u Poljskoj i Ukrajini, odnosno da su kontakti između predstavnika hrvatskog reprezentativca i čelnika Bayerna trajali nekoliko mjeseci. Dolazak Edina Džeke u Bayern sada više nije izgledan, a Bavarci će napadača Nilsa Petersena vjerojatno poslati u Werder.

Wolfsburg bi, pak, zaključuje magazin, novac zarađen od odštete za Mandžukića mogao potrošiti prvenstveno na jačanje obrane s obzirom da u napadu ima Patricka Helmesa, Ivicu Olića, Basa Dosta, Srđana Lakića i Giovannija Sija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.