Sport

Jedrenje

Jedrenje, EP klase 470: Fantela i Marenić drže drugo mjesto

Jedrenje, EP klase 470: Fantela i Marenić drže drugo mjesto

Nakon dva dana natjecanja na Europskom prvenstvu za klasu 470 u škotskom Largsu Šime Fantela i Igor Marenić su drugi u muškoj konkurenciji, dok su Enia Ninčević i Romana Župan četvrte.

Dan je bio vrlo sličan jučerašnjem, ili svim onim prijašnjima otkad su naše olimpijske posade stigle u Škotsku, što će reći - kiša, kiša i još malo kiše. Od 15-tak pa do preko 20 čvorova vjetra puhalo je u petak, dakle solidno jak vjetar, međutim kiša i slaba vidljivost bili su značajno veći problem.

- Još jedan divlji dan s puno kiše i promjena vjetra, u prvom plovu smo bili 11., drugi plov smo ušli drugi, a i to je moglo bolje, vodili smo, ali kiša je bila toliko jaka da nismo vidjeli oznaku. Uvjeti na moru jesu malo čudni, ali svima su isti. Je, drugi smo ukupno, ali još se jedri devet plovova, četiri su tek iza nas, to još ništa ne znači, tek smo počeli. - kazao je oprezno Igor Marenić.

Odlično su danas u prvom plovu krenuli juniori Lovro Ivanov i Marko Carić, prvi su okrenuli prvu oznaku, držali su se među vodećima sve do nadomak cilja kad su se prevrnuli i ipak u cilj ušli 17. Ukupno su 22. nakon četiri plova. Prvi su Britanci Saxton i Mason.

Enia Ninčević i Romana Župan su imale izvrstan dan, dva puta su treće prošle ciljem, te još jednom pokazale da im jaki vjetar odgovara, iako su se umorne vratile s mora.

- U prvom plovu smo se izvukle nakon što smo bile šeste, a u drugom smo mogle biti i prve, ali su nas prošle Slovenke i Britanke. S obzirom na uvjete zadovoljne smo. Kad smo došle na polje bilo je 10-tak čvorova, poslije je diglo i na 20-tak čvorova. Nismo još baš skroz u formi, barem ja, dosta mi je teško, plovovi su dugi, srećom danas nismo išli na tri plova kako je bilo predviđeno - kritična je Enia Ninčević.

Prve su Slovenke Mrak i Černe.

Sutra je treći dan prvenstva, prognoza je slična, kiša svakako.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.