Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Klopp: Bayern je favorit za titulu u Bundesligi iduće sezone

Klopp: Bayern je favorit za titulu u Bundesligi iduće sezone

Jürgen Klopp, trener aktualnog njemačkog nogometnog prvaka Borussije iz Dortmunda, ulogu favorita u sljedećoj sezoni Bundeslige prepustio je najvećem rivalu Bayernu.

- Znao sam i prije Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini da je moguće osvojiti tri naslova prvaka u nizu. Španjolska je to potvrdila, ali definitivno je to lakše napraviti kada u momčadi imate najbolje nogometaše na svijetu. Bayern je favorit za iduću sezonu u Bundesligi, a naš je osnovni cilj kvalificirati se u Ligu prvaka - rekao je Klopp.

Lukavi strateg je i uoči prošle sezone govorio kako je Bayern favorit, pa je Borussijina mlada i dinamična momčad osvojila drugi uzastopni naslov prvaka Njemačke.

Osvrnuo se Klopp i na nedavnu smjenu Bayernovog sportskog direktora Christiana Nerlingera. Bavarci su na njegovo mjesto postavili Matthiasa Sammera, koji je napustio svoju dužnost tehničkog direktora u Njemačkom nogometnom savezu. Bivši njemački reprezentativac Sammer je posljednjih pet godina igračke karijere odradio u Borussiji Dortmund...

.- To je najspektakularnija promjena sportskog direktora u povijesti njemačkog nogometa. Ipak, bilo bi puno gore da je Bayern doveo Sammera u svojstvu igrača koji je u odličnoj formi - našalio se Klopp.

Momčad iz Dortmunda ovoga ljeta su napustili napadač Lucas Barrios, koji je otišao u Guangzhou Evergrande, te playmaker Shinji Kagawa, koji se pridružio Manchester Unitedu.No, zato su stigli Marco Reus iz Borussije Mönchengladbach i napadač Julian Schieber iz Stuttgarta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.