Sport

Nogometni mercato

Gattuso: Ja i Nesta smo otišli jer nas Allegri nije trebao

Gattuso: Ja i Nesta smo otišli jer nas Allegri nije trebao

Višegodišnji pouzdani veznjak Milana Gennaro Gattuso ovog ljeta je zajedno s još nekim iskusnim nogometašima napustio San Siro, a krivcem za takav ishod proglasio je trenera Massimiliana Allegrija.

Gattuso je nakon 13 sezona otišao iz Milana u švicarski Sion, a njegovim stopama nakon 10 godina vjernosti "rossonerima" pošao je i branič Alessandro Nesta koji karijeru nastavlja u redovima kanadskog Montreal Impacta.

- Razlog iz kojeg smo Nesta i ja otišli leži u činjenici da smo obojica osjetili kako nas Allegri više ne treba u momčadi. Kada vam trener osobno kaže da na vas računa samo kao pomoćnog trenera ili člana stručnog stožera onda je jasno da morate ići - izjavio je Gattuso za La Gazzettu dello Sport.

- Ne zamjeram ja nikome, dapače, ponosan sam na vrijeme provedeno u klubu. Htjeli su me zadržati, ali teško je surađivati s ljudima s kojima ne dijelite ista mišljenja. Nema tu kontroverzi. Imao sam dobar odnos s Allegrijem, ali ja još uvijek razmišljam kao igrač - dodao je Gattuso.

Bivši talijanski reprezentativac debitirao je prošlog vikenda za Sion u pobjedi nad Grasshoppersom, a uz zarađeni žuti karton napustio je teren prije kraja dvoboja zbog problema s mišićem.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.