Sport

Olimpijske Igre 2012

Fantela: Propustili smo šansu, ali glave gore

Fantela: Propustili smo šansu, ali glave gore

Veliki napredak hrvatskog jedrenja u ovom olimpijskom ciklusu, sjajna niska rezultata i rekordno brojna reprezentacija ipak neće biti okrunjeni medaljom na Olimpijskim igrama u Londonu.

Šime Fantela i Igor Marenić plasirali su se u plov za odličja muškog 470, međutim kao osmi i s previše bodova zaostatka da bi se mogli u četvrtak uključiti u borbu za medalje. Šanse za medalju odnio je deseti plov regate u kojem su bili 22.

- Imali smo šansu, nismo je uspjeli iskoristiti. Glavu gore, idemo dalje, još jedrimo plov za odličja, idemo pokušati napraviti bolji rezultat nego u Kini (9. mjesto op.a.). Jedrit ćemo naravno kao da idemo na medalju, kao i uvijek - kazao je Šime Fantela.

Za zlato će jedriti Australci Belcher/Page i Britanci Patience/Bithell. Bronci su zasad najbliži Argentinci Calabrese/De la Fuente, s malom prednošću u odnosu na Talijane Zandona/Zuccheti.

Enia Ninčević i Romana Župan su 15. nakon osam jedrenja za ženski 470. Trinaest bodova ih dijeli od desetog mjesta koje bi im donijelo plasman u plov za odličja koji se jedri 10. kolovoza. Ženski dvojci još imaju dva plova sutra. Enia i Romana su danas slično kao i Igor i Šime imale jedan odličan i jedan slabiji plov.

- Ovaj prvi plov je trebao biti savršen, u pet, s obzirom da smo prvu oznaku okrenule druge, ali bile su nam druge posadama za kostima, bila su četiri kruga, dozvoljeno pumpanje tako da je bilo dosta naporno i ušle smo osme. U drugom plovu nam nije išlo od samog početka. U ovoj floti je sve moguće tako da tih 13 bodova još stignemo - zadovoljna je Enia.

Na prvom mjestu ove discipline su Novozelanđanke Aleh i Powrie, ispred Britanki Mills/Clark i Nizozemki Westerhof/Berkhout.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.