Sport

Streljaštvo

Giovanni Cernogoraz podijelio medalje najmlađima na Svjetskom prvenstvu u samostrelu

Giovanni Cernogoraz podijelio medalje najmlađima na Svjetskom prvenstvu u samostrelu

U subotu, 18. kolovoza, se u Eko parku Kraš održalo finale 16. IAU svjetskog prvenstva u samostrelu na kojem su muška i ženska hrvatska reprezantacija osvojile prvo mjesto.

Tim povodom je naš zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz podijelio medalje najmlađima, a njemu je Kraš, inače jedan od sponzora ovogodišnjeg svjetskog prvenstva, priredio iznenađenje te mu donirao sredstva u iznosu od 10 000 kn i 80 kilograma Kraševih proizvoda, onoliko koliko je težak.

Eko park u Bratini se pokazao kao idealan prostor za organizaciju ovakvih natjecanja, a svoje oduševljenje nije mogao sakriti ni Giovanni: „Ambijent mi se jako sviđa, a Savez i Kraš su se, očekivano, pokazali kao izvrsni domaćini. Čini mi se da rezultat iz Londona sve više otvara vrata straljaštvu u Hrvatskoj i toplo se nadam da će ovaj sport dobiti više sponzora poput Kraša" - izjavio je olimpijski pobjednik.

Kraševa prokuristica Marica Vidaković je nekoliko puta posjetila natjecanje koje se održavalo u Bratini. „Jako mi je drago zbog ostvarenja suradnje s Hrvatskim streljačkim savezom i g. Giovannijem Cernogorazom kojega smo zbog iznimnih sportskih uspjeha odlučili i nagraditi. On je nedavno postigao velik rezultat i time zasigurno predstavlja uzor svim natjecateljima koji su se okupili u našem Eko parku." - izjavila je ne skrivajući zadovoljstvo.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada bili su popraćeni zabavnim programom nakon kojega je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije, g. Damir Mrkuljan, službeno zatvorio ovogodišnje prvenstvo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.