Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Jelavićev novi gol u remiju Evertona, Chelsea gubio od Norwicha pa mu "utrpao" četiri komada

Premiership: Jelavićev novi gol u remiju Evertona, Chelsea gubio od Norwicha pa mu

Odigrane su četiri utakmice popodnevnog programa sedmog kola Premier lige. Everton je u uzbudljivoj utakmici u Wiganu uspio izvući samo bod uz pogodak Nikice Jelavića, a Chelsea se ipak nije "opekao" u ogledu protiv Norwicha iako je rezultatski zaostajao.

Swansea se uspio vratiti nakon 0:2 na svom terenu protiv Readinga, dok je WBA u golijadi nadvisio QPR.

Nikica Jelavić i dalje nastavlja zabijati u Premier ligi. U utakmici svog Evertona na gostovanju u Wiganu hrvatski reprezentativac postigao je izjednačujući pogodak za 1-1 već u 11. minuti, kada je pospremio "odbijanac" nakon Osmanova udarca, no njegova momčad ipak nije uspjela uzeti tri boda.

Toffeesi su pali u zaostatak već u desetoj minuti, nakon što je Maloney asistirao Konéu. Plavi su se vratili već u idućem napadu sjajnom reakcijom Jelavića, no idući gol ponovno je pao u mreži gostiju. Koné je ovaj put bio asistent, a Di Santo završio kontranapad lijepim udarcem za 2-1.

Uz 90 odigranih minuta i zarađenim žutim kartonom, Jelavić je bio blizu novom pogotku u samoj završnici utakmice kada ga je u šesnaestercu srušio Figueroa, no ništa nije suđeno. Na kraju, nakon brojnih prilika obiju momčadi Everton je bio taj koji je zabio. Tri minute prije kraja suđena je najstroža kazna za goste koju je izborio Mirallas, a iskoristio Baines.

Osim do ovog kola drugoplasiranog Evertona, mučio se i vodeći Chelsea na Stamford Bridgeu protiv Norwicha. Ipak, Bluesi su se uspjeli vratiti nakon što ih je u zaostatak doveo rani gol Holta. Vratili su se domaćini preko Torresa već u 14. minuti, a preokret je dovršio Lampard u 22.

Za miran odlazak na odmor pobrinuo se Hazard pospremivši u mrežu kontranapad koji je započeo Mata. Priču je zaključio Ivanović 14 minuta prije kraja nakon kombinacije Óscara i Mate za važnu pobjedu Di Matteovih izabranika, kojom i dalje ostaju vodeća momčad lige sa šest pobjeda i remijem.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.