Sport

Nogomet, Premiership

Wenger: Wilshere neće imati problem kao Eduardo

Wenger: Wilshere neće imati problem kao Eduardo

Arsenalovi navijači nestrpljivo iščekuju povratak na teren talentiranog veznjaka Jacka Wilsherea, a menadžer ''topnika'' Arsene Wenger je uvjeren da mladić neće imati psiholoških granica, poput hrvatskog reprezentativca Eduarda.

Wilshere, podsjetimo, već 14 mjeseci nije odigrao službenu utakmicu za Arsenal nakon što je u ljeto prošle godine zadobio tešku ozljedu gležnja. Njegov se povratak na teren napokon približio, štoviše već je u subotu protiv Norwicha bio na klupi, ali nije ulazio u igru. Engleske je novinare ovaj slučaj donekle podsjetio na Eduardov kojem je grubim startom u veljači 2008. branič Birminghama Martin Taylor slomio gležanj. Hrvatski Brazilac nakon povratka na teren više nije blistao kao prije, pa je 2010. prodan Šahtaru. Wenger je uvjeren da s Wilsherom neće biti ista situacija.

- Problem kod Eduarda je bio što je imao ograničenje kod pokreta gležnja, što je velik problem za nogometaša. Wilshere nema takav problem, a nije ozlijeđen ni nakon nečijeg prekršaja, već se ozljeda razvijala postupno. Zato ne nosi u sebi ružne uspomene na to da ga je netko udario. Ako vas je netko ozlijedio dok ste čuvali loptu, kad se vratite, bit će teško ponovno čuvati loptu na isti način. Ljudi to možda ne primjećuju, ali puno puta igrači izbjegavaju poziciju poput one u kojoj su bili ozlijeđeni - objasnio je francuski stručnjak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.