Sport

Taekwondo

Taekwondo: Nikola Bojo treći u Beogradu

Taekwondo: Nikola Bojo treći u Beogradu

Član Taekwondo kluba Zadar i hrvatski Taekwondo reprezentativac Nikola Bojo uspješno je odradio natjecanje u Beogradu sa kojega se vratio s odličnim rezultatom, osvojio je treće mjesto i brončanu medalju.

Naime, Hrvatska teakwando seniorska reprezentacija nastupila je na ETU A-CLASS turniru "11. Galeb Beograd trofej Srbija Open", na kojem je nastupilo 35 timova, i s 19 odličja zauzela prvo mjesto.

Zadranin Nikola Bojo je nastupio u kategoriji do 87 kg među 15 natjecatelja. U prvom kolu Bojo je bio slobodan (kao prvi na ranking listi). U drugom kolu je pobijedio norvežanina Samuela Westermarka 16-11, a u polufinalu ga je čekao domaći borac Đorđe Marčetić s kojim je borba do kraja bila izjednačena (7-7). Tridesetak sekundi prije kraja Nikola je pogodio Marčetića nogom u glavu za nova četiri boda, međutim nisu mu upisana i još je dobio i opomenu. Zanimljivo da je središnji sudac stalno navlačio borbu za domaćeg borca i borba je završila u njegovu korist (7-8).

Sljedeće natjecanje na kojem će nastupiti seniori TK Zadar je ETU A-class "Croatia open Zagreb" 10. i 11. studenog u zagrebačkom Domu sportova.

KGj


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.