Sport

Nogomet, Premiership

Jol: Petrić je moj najdarovitiji napadač, ali...

Jol: Petrić je moj najdarovitiji napadač, ali...

Nogometaši londonskog Fulhama solidno guraju kroz aktualnu sezonu engleskog Premiershipa, pa se tako ta momčad trenutačno nalazi na osmom mjestu ljestvice.

Trener Martin Jol posebno može biti zadovoljan napadačkim opcijama u klubu, pa tako Fulham ima treći najbolji napad ove sezone (21 pogodak u deset utakmica). Bugarin Dimitar Berbatov i hrvatski nogometaš Mladen Petrić su postigli dosad po tri pogotka, dok su po jednom suparničku mrežu tresli Rodallega i Ruiz.

Najviše, devet utakmica, je odigrao Rodallega, dvije manje Ruiz, dok su po šest nastupa u prvenstvu upisali Petrić i Berbatov.

- Zbilja mi je teško zadovoljiti sve napadačke želje. Imam, sva sreća, mnogo dobrih napadača u momčadi, ali svi oni žele igrati - rekao je trener Martin Jol, koji je Petrića trenirao i u Hamburgu ranije, te je nastavio:

- U prvom kolu, protiv Norwicha, startao je Petrić i odmah bio naš najbolji igrač. No, tada se nažalost Hrvat ozlijedio, a uzeli smo Berbatova. Tada je Berbatov postao naša prva opcija što je vjerojatno oneraspoložilo Petrića. Tada nam se ozlijedio i Ruiz, pa sam kombinirao s Berbatovim i Rodallegom zajedno, što se opet pokazalo vrlo dobrim pokusom.

Jol je nastavio pričati o svojim "slatkim mukama":

- Ubrzo se i Ruiz pokazao odličnim. Ipak, moram reći da je od svih Petrić možda najdarovitiji napadač, makar je moja prva opcija ipak Berbatov. U svakom slučaju, sve se mijenja iz kola u kolo. Teško je sve njih zadovoljiti, ali je, slažete se, najvažnije da zadovoljimo klupske potrebe, a to su pobjede - završio je Jol.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.